Menu

.      

Täiendatud❗️ Võru linna põhikoolid ja huvikoolid lähevad e-õppele

  • Kirjutas Heleri Lakur

Foto Aigar Nagel

24.09.2020 18:29:13 TÄHELEPANU!

Võru Linn: Linnavalitsusele teadaolevatel andmetel on täna positiivse testitulemuse saanud vähemalt 10 Võru inimest ning mitmed haigussümptomitega inimesed on veel testitulemuste ootel.

Oleme terviseametilt saanud tungiva soovituse lükata kaheks nädalaks edasi kõik avalikud üritused. Palume ürituste korraldajatel sellest soovitusest kinni pidada ja ajavahemikul 25.09–08.10.2020 toimuma pidanud üritused edasi lükata! Samuti suletakse selleks ajavahemikuks kultuurimaja Kannel.
Püsige terved!

24.09.2020 16:33:35 Võru linnavalitsus otsustas koostöös põhikoolide juhtide ja terviseametiga saata homsest, 25. septembrist Võru Kesklinna kooli, Võru Kreutzwaldi kooli ja linna huvikoolid kaugõppele, esialgu kuni 2. oktoobrin.

Põhjenduseks asjaolu, et Võru linna on tänase päeva (neljapäeva) jooksul laekunud mitmeid positiivseid koroonateste.

Lasteaiad ja Järve kool jätkavad tavapärast tööd. Otsusest on teavitatud ka Väikest Werrone kooli ja Võru gümnaasiumi, kes kujundavad oma seisukoha lähiajal.

Võru linnaesindajad usuvad, et haigestunuid võib lisanduda veelgi. Kuna täielikku kontaktide hulka pole võimalik nii kiiresti välja selgitada, leiab linn, et mõistlik on praegu võimalikud nakkusahelad ennetavalt läbi lõigata ning kiirele nakatumiste arvu suurenemisele piir tõmmata.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3020 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 44 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 20 inimesel, teatas Terviseameti esindaja. Ida-Virumaale  laekus 16 uut positiivset testi tulemust, Järvamaale kaks, Lääne-Virumaale üks, Saaremaale üks ja Valgamaale  üks. Kolmel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaale ööpäevaga lisandunud 20 haigusjuhust 11 juhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on hetkel veel täpsustamisel. Järvamaale lisandunud juhtumid on seotud töökontaktiga Tallinnas.

Teisipäeval ja kolmapäeval lisandunud haigusjuhtudest oli 27 juhul tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Kadrioru sünnipäeva koldega on seotud 26, töökoha koldega kuus, perekonna koldega kuus ja  Läänemere Gümnaasiumi koldega 27 inimest. Ida-Tallinna Keskhaigla  koldes on tänahommikuse seisuga 19 nakatunut - 15 töötajat ja neli patsienti.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1922 inimest, kellest 247 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud 16 uue juhtumi puhul on kuuel juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega,  kolmel juhul nakatuti töökohas, kolmel juhul läbi tuttavate ning ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel välja selgitamisel.  Lääne-Virumaa uue nakatunu puhul on nakatumise asjaolud on veel välja selgitamisel. Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, Sillamäe töökoha koldega 12 ja tutvuskonna koldega 30 inimest. Tammiku põhikooli koldes on 11 ning Kohtla-Järve sünnipäeva koldes viis inimest.  Ida regionaalosakonna jälgimisel on 831 inimest, kellest on haigestunud 159.

Rahvastiku registri alusel Valgamaale laekunud positiivse tulemuse saanud inimene elab tegelikult Tallinnas ning juhtum on üle antud Põhja regionaalosakonnale. Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet – Võru sünnipäev, Itaalia reisi kolle ja matuse kolle. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 187 inimest, kellest 32 on haigestunud.

Saaremaa uus positiivne juhtum on seotud nakatumisega  Kohtla-Järvel, Pärnumaa juhtumi puhul toimus nakatumine Väike-Maarja Päästekoolis toimund võistluse käigus. Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 127 inimest, kellest 13 on haigestunud.

Neljapäevahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju saadeti üks inimene ning üks patsient viidi üle mitte-Covid osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kuus.

Praeguseks on haiglates lõpetatud 444 COVID-19 haigusjuhtumit 431 inimesega.

Neljapäevase seisuga on tervenenud 2395 inimest. Neist 1817 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 578 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 35,82.

Eestis on kokku tehtud üle 197 000 esmase testi, nendest 3 076 ehk 1,55 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

20 PÄEVA ENIMLOETUD