Menu

.      

Laupäeval toimub Kubija lauluväljakul laulu-ja tantsupidu "Pidu meie õuel"

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Peol astuvad üles Võru maakonna laulu-, tantsu-, võimlemiskollektiivid, puhkpilliorkestrid, nii mudilaste-, laste- noorte – kui ka täiskasvanute kollektiivid, rahvamuusikud ja näitlejad. Kokku üle 1700 esineja. Oodata on ka külalisi naabermaakondadest Põlvamaalt, Tartumaalt ja ka kaugelt Tallinnast. 

Peokavas on eraldi seto kultuuri plokk, lavastaja Piret-Torm Kriis ja folklooriplokk, mille lavastaja Leili Väisa. Lauljaid saadab maestro Riivo Jõgi poolt kokku pandud ansambel. Laulame kaasa koos armastatud laulja Reet Linnaga. Lustakad vahetekstid on koostanud Ulvi Mustmaa. 

Lavastaja Andre Laine sõnul saab laupäeval laululavast ühe tavapärane eestlase kodu: “Kui on pidu, siis on oodatud peole lustima ka külalised naaber maakondadest. Lavastus räägib suguvõsa kokkutulekust, kuhu saabuvad lapsed, lapselapsed, tädid, onud, lellepojad. Kokkutulek möödub põnevalt ja sündmusterohkelt. Pidu kestab mitu tundi, sest mitu aastat pole meie kollektiividel olnud võimalus kokku saada ja ühiselt laulda, tantsida ning muusikat teha. Ka kogu lavastus sünnib ühises koostöös, kuhu on kaasatud mitmed kollektiivide juhid ja meie noored näitlejad”

Peo toimumist toetavad: SA Võrumaa Arenduskeskus, Võru maakonna omavalitsused, Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri Sihtkapital, Eesti Kultuurkapitali Võrumaa Ekspertgrupp, Eesti Rahvakultuuri Keskus

Pidu on tasuta! Kõik on oodatud nautima taas suurejoonelist maakonna laulu – ja tantsupidu!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD