Menu

.      

Hilja alanud hooaeg ja kestev kuiv ilm korilasi ja kokkuostjaid ei hellita

  • Kirjutas Kadi Annom

Anu Palover tegeleb marjade ja seente kokkuostuga 26. aastat. Käesolevat hooaega nimetab ta pigem kehvapoolseks ja viitab vabale ruumile kaubiku ülaosas. Tavapäraselt on kaubik pärast kaubaringi laeni kaste täis olnud. Foto: AIGAR NAGEL

Üheks populaarseks teenimisvõimaluseks on juba ammustest aegadest saati olnud korilus. Kevadest sügiseni on neil, kel vähegi tahtmist või viitsimist jagub, võimalus seada sammud metsa, et sealt toodud marjad või seened rahaks vahetada. Andes nii omakorda tööd kokkuostjatele.

Tänavune jahe kevad lasi esimesi metsaande pikalt oodata. „Kui muidu saan ma alati öelda, et minu kokkuostuhooaeg kestab jaanist jõuluni, siis sel aastal ostsin ma esimese kukeseene näiteks alles 8. juulil. Suvi jäi tänavu hiljaks,” tõdeb 26 aastat kokkuostuga tegelenud FIE Anu Palover ja lisab, et jõulude ajal kukeseeni kokku osta ei ole midagi imelikku. Seened on vastupidavad ka öökülmale, ja kui just lund maas ei ole, siis saab korjata küll.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD