Menu

.      

Võrumaa koolide õpilased võistlevad mahepannkookide valmistamises

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa koolide 7.-9. klassi õpilased saavad neljapäeval näidata oma oskusi Võru keskväljakul peetaval pannkoogivõistlusel, kus valmistatakse mahetoorainest pannkooke.

Iga neljaliikmeline võistkond valmistab kohapeal mahetoorainest kaks pannkoogist rooga – soolase ja magusa lisandi/täidisega. Võistkonnal on toitude valmistamiseks aega poolteist tundi, mille jooksul valmistavad võistlejad mõlemaid võistlustoite 10 portsjonit. Võistluse lõpus saab publik pannkooke maitsta ning valida oma lemmiku.

Võistluse korraldaja Kaja Kesküla hinnangul pole ülesanne pannkooke valmistada sugugi kerge. “Võib ju tunduda, et pannkooke oskab valmistada igaüks, ent aja surve ja suur portsjonite arv eeldab head meeskonnatööd,” ütles Kesküla.

Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ütles, et kõige tähtsamad päeva ja võistluse eesmärgid on pühendada lastele rohkem tähelepanu, anda noortele võimalus oma käelisi oskusi arendada ning näidata, et kvaliteetne ja võimalusel mahe toit aitab laste heaolu suurendada.

Lisaks toimub Võru keskväljakul mahetootjate ja UMA MEKK toiduvõrgustiku laat ning seminarid idude ja minivõrsete kasvatamisest ning õpetatakse taimsete leotiste tegemist taimede kaitseks.

Pannkoogivõistlus algab kell 14 Võru keskväljakul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD