Menu

.      

Mälestusi Võru linna kolemajast Liiva 12

  • Kirjutas Sirje Visnapuu

Liiva 12 hoone 2024. aasta veebruaris Võrus.  Fotod: ERAKOGU

Liiva 12 hoone 2024. aasta veebruaris Võrus.  Fotod: ERAKOGU


Seda lugu ajendas mind kirjutama Võru kunstniku Meelis Kriguli ajahambast puretud majade maalisari ja tõsiasi, et igal nädalal vähemalt korra sõidan mööda Võrus Liiva tn 12 majast, mille praegune väljanägemine kriibib hinge. Eriti nüüd, kui kõrvale on ehitatud nüüdisaegne erivajadustega laste kool, on kontrast ikka täielik. Minu mälestused selle majaga algavad aastast 1994, kui 27. juulil avasime seal pereettevõtte, mille nimi oli teenindus-toiduäri Sandra. Seega eeloleval suvel 30 aastat tagasi. Maja on tõsiselt ajahambast puretud ja kahjuks hooletusse jäetud.

Liiva (varem K. Rimmi) 12 elamu ja pereäri Sandra  maja umbes kolm aastakümmet tagasi (~1994).

Liiva (varem K. Rimmi) 12 elamu ja pereäri Sandra  maja umbes kolm aastakümmet tagasi (~1994).


Pereettevõte Sandra

Mõtte selles majas pereettevõte avada andis meile Rootsi ärimees Yngve Hakanson. Temaga tutvusin Raplas oma vanemate majas, kus tal oli kodumajutus aegadel, kui ta Raplas ärireisidel käis. Ema oli küll õppinud rootsi keelt, aga kuna mina oskasin inglise keelt, siis käisin tihti seal tõlgina abiks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD