Menu

.      

Lõuna-Eestis on alates homsest siseveekogude jääle minek keelatud!

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Arvestades ilmade järsu soojenemise ning sellega seotud jääolude halvenemisega keelab Lõuna päästekeskus alates 16. märtsist Võrumaa, Viljandimaa, Jõgevamaa, Põlvamaa, Valgamaa ja Tartumaa siseveekogude jääle mineku.

Mujal Eestis kehtestati keeld juba varem. Erisus jääb Tartumaal Kaiajärvel, kus keeld hakkab kehtima alates 17. märtsist ja Saadjärvel jääpurjesportlastele, kes lõpetavad tegevused järvejääl alates 26. märtsist.

„Oleme üsna viimase piirini veekogude jääl kalapüüki ja sportimist lubanud, arvestades kodanike mõistlikkuse ja ohtudega arvestava käitumisega, mis on seni ennast ka õigustanud,“ sõnas Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu. „Siiski on kevadilmad ennast jõudsalt näitamas ning ka paks ning pealtnäha turvaline jää võib osutuda petlikult muredaks, mille pärast keelame jääle mineku ja palume elanikel sellesse väga tõsiselt suhtuda!“ Lõuna päästekeskuse päästjad patrullivad nädalavahetusel veekogude ääres, et veenduda jääkeelust kinni pidamises ja hoida ära pöördumatult traagiliste tagajärgedega veeõnnetusi.

Jääle mineku keeldu ja ohtlikkust palume vanematel selgitada lastele, kes ise ohte ei taju ja keda jää mängima ahvatleb. Läbi jää ootamatult külma vette sattuv inimene, kes kohe libedale jääle tagasi ei saa, kaotab tegevusvõime ning upub umbes 10 minutiga, laps veelgi kiiremini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD