Menu

.      

Hobuseraud läks Võrumaa ühte kaunimasse koju

Kersti koduuksel lillemeres. Pilt on tehtud mõned päevad enne miinuskraadide saabumist.  Foto: KADRI NAGELAUHINNAVÕITJA • Sellenädalase õnnesümboli, hobuseraua võitjaks on Kersti Talisainen Hürsi külast Misso külje alt.

Kersti on lehelugeja ja tellija umbes aastast 1987 ehk sellest ajast peale, kui ta Võrumaale koos perega elama tuli. „Algusest saati olen ikka tellinud. Tellimisega tegin algust siis, kui leht veel Töörahva Elu oli,” rääkis Kersti.

Kõige rohkem loetakse Talisainenite peres maaelu puudutavaid artikleid ja ka külvikalender kulub nende perele marjaks ära. Vähem pakuvad neile huvi ajalooteemad, samuti oli nii autolehekülje puhul, mis lehes kunagi aeg-ajalt ilmus. Kuna sattusime Kersti poole ajal, mil käimas oli sünnipäevapidu, siis tõusis loetavamate ja nii-öelda mõttetute teemade üle lausa tuline vaidlus. Peale Võrumaa Teataja oli laual veel oma kümmekond ajalehte-ajakirja, seega võib öelda, et auhinnavõidu saanud pere on suure lugemishuviga.

Südikas Kersti on põline maainimene ja seda selle sõna kõige ehedamas tähenduses. Laudas ootas lüpsmist lehm koos kahe vasikaga, visside kõrval oli uue koduga kohanemas kaks tutikat põrsast, kelle Talisainenid olid alles mõned nädalad tagasi soetanud. Õrrel istusid kanad ja klähvimas kuulis koeri, ümberringi silmaga nähtavaid naabreid polnud, kuulda võis ainult metsakohinat ning linnulaulu.

Hoolimata sügisesest ajast oli Kersti pere maja ümber ikkagi veel hordide viisi lilleõisi. Kodukaunistamise ja lillerohkuse eest on nad saanud ka kaks tiitlit: Misso valla kauni kodu tiitli käesoleval aastal ning varasemalt kauni Eesti kodu tiitli. Peale selle on perenaine veel usin tordiküpsetaja.

Hobuseraua üleandmisel vaatas Kersti kingitust ja ütles: „Illos asi.” „Tõesti illos asi ilosatele inemistele,” leidsin mina.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD