Menu

.      

Seekordsele hobuseraua võitjale on hobused alati õnne toonud

Ellen Utsal oma pisikese jõulukuuse ees hobuserauaga poseerimas.      Foto: AIGAR NAGELAUHINNASAAJA • Selle nädala Mäetalu sepa Ahti Linnu valmistatud õnnesümbolist hobuseraua omanikuks sai Ellen Utsal Võru linnast. Ellen on Võrumaa Teataja paberlehe pikaajaline tellija. Leht on talle koju käinud sellest ajast peale, kui praegu eaka proua isa juba Töörahva Elu luges.

Ajalehe loeb proua peaaegu alati otsast lõpuni läbi. „Alguses loen pealkirju ja siis vaatan, kas on mõni selline lugu,  mida lugeda ei taha, aga muidu ikka vaatan kõike,” seletab Ellen.

Hobuserauda käes hoides meenuvad eakale prouale nooruspõlveaastad. Ellen on hobustega kokku puutunud ammu kolhoosi ajal, kui ta vanemad hobuseid pidasid. Lugusid 1950. aastate kolhoosiaegsest elust ja oma hobusest Heidist tuli meie kohtumisel Ellenil nagu varrukast. „Hobused on mulle alati õnne toonud,” seletab naine heldinult.

Väikses korteris seinal on naisel arvukalt pilte vanematest, perest ja lastest. Ühe pildi peale on jäänud Elleni poeg Ahti Utsal oma turismitalus koos president Toomas Hendrik Ilvese ja abikaasa Eveliniga.

Järgmisel teisipäeval teeme teatavaks meie viimase õnnesümbolist hobuseraua võitja, mis tähendab, et enne jõule oleks just paras aeg kostitada ennast või sõpru-sugulasi kingitusega Võrumaa Teataja näol. Kui te ei soovi tellida paberlehte, siis võite otsustada ka digilehe kasuks või sõlmida otsekorralduslepingu – loosimises osalete ikka.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD