Menu

.      

Varstulased seljatasid terviseameti

Mullu said varstulased terviseametilt jõulukingituseks teate, et perearstikeskus suletakse. Nüüd, kevadpühade eel on teada, et Varstu saab aprillis uue perearsti.

Varstulastel kulus kolm kuud, seljatamaks terviseamet. Kas kõike seda oli aga tarvis? Võib vastata jaatavalt ja eitavalt. Nüüd teavad kõik, milline järjekindel mees on Uuno Kolts.

See võitlus peaks julgustama inimesi ka teistes omavalitsustes. Kiiduväärt oli riigikogulaste pöördumine näoga oma valijate poole.

Seda vahejuhtumit ei oleks olnud tarvis. Inimesed olid stressis, nutsid. Ametnikud said aga soojas kabinetis istudes töötasu ikka kätte. Neile ei läinud korda, et varstulastel kulus ainuüksi tavalise vereproovi andmiseks terve tööpäev. Haigel inimesel tuli arsti juurde minekust loobuda ja olla oma hädaga üksi.

Varstulased kogesid, kui jäiselt ja osavõtmatult võidakse pealinnas asuvas terviseametis telefonikõnedele vastata. Varstu mure oli  võõras mure!?

Heimar Lenk ütles 7. märtsil riigikogus 18 riigikogulase arupärimist ette lugedes, et tegu on tõsise arupärimisega tervise- ja tööministrilt Jevgeni Ossinovskilt. Heimar Lengi sõnul käivad meie meditsiin ja arstiabi tase kõvasti alla. Eriti on seda märgata Tallinnast kaugemates piirkondades. Konkreetselt oli arupärimine kirjutatud Varstu ja Tsirguliina perearstikeskuse kohta. Need mõlemad, kaks suurt ja tublit perearstikeskust, pandi 1. jaanuarist kinni. Inimestele saadeti lihtsalt koju kirjad, et enam teil perearsti pole ja tee, mis sa tahad. Kohalikus meedias puhkes suur nii-öelda skandaal, inimesed avaldasid oma arvamust, aga vastuseid pole keegi saanud. Ja nüüd peavad nende kahe koha inimesed käima arsti juurde Võrru või Valka. Valga- ja Võrumaa elanikud on eluaeg maksnud makse ja nendel on õigus küsida Euroopa tasemel arstiabi.

Minister Jevgeni Ossinovski vastas Heimar Lengile, et Sõmerpalu valla perearst on avaldanud valmisolekut võtta Varstu nimistu endale teenindamiseks …

Miks neid läbirääkimisi perearstidega ei peetud juba möödunud aasta sügisel? Miks?

ARVAMUS