Menu

.      

Kuperjanovi pataljoni laustestimisel tuvastati 56 nakatunut

  • Kirjutas BNS

Võrus asuvas Kuperjanovi jalaväepataljonis viidi reedel ajateenijate seas läbi koroonaviiruse laustestimine: 250 proovist osutus positiivseks 56, kirjutab Postimees.

Positiivse proovi andnud ajateenijad toimetatakse Paldiskisse, kuhu kaitsevägi koondab üle-eestiliselt kõik nakatunud. «Ka kõikide teiste allüksuste liikmed paigutatakse nakatumise korral Paldiski linnakusse,» ütles Kuperjanovi pataljoni teabeohvitser Sander Mändoja Postimehele.

Kuperjanovi pataljonis on kokku umbes 750 ajateenijat. Teabeohvitseri sõnul ei ole veel otsustatud, kas suure nakatunute hulga tõttu testitakse nüüd ka ülejäänud 500 ajateenijat. «Seda hetkel ei oska öelda. Aga kindlasti on ka negatiivse testi andnute seas palju lähikontaktseid. Kas ja kuidas see nüüd edasist väljaõpet mõjutab – seda arutatakse veel ülemate tasandil,» ütles ta laupäeval.

Mändoja sõnul ei tähenda suur nakatunute hulk automaatselt, et väljaõpe seiskuks. Ohvitseri sõnutsi on sellisteks olukordadeks valmistutud ning ajateenijaid on olnud üksteisest eraldatud. «Praeguse seisuga on kaks nakatunud allüksust isolatsioonis. Kuid kaitseväes on terve koroonaaja kehtinud poliitika viia allüksuste omavaheline lävimine miinimumini. Selle eesmärk ongi olnud võimalike kollete korral hoida lähikontaktsete ring võimalikult väiksena,» selgitas Mändoja. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD