Menu

.      

VIDEO Täna saabus 45 600 doosi AstraZeneca vaktsiini

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Sel reedel, laupäeval ja pühapäeval vaktsineeritakse 1956. aastal ja varem sündinud inimesi ning 1961. aastal ja varem sündinud COVID-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Vaktsineerimisi teevad üle Eesti 27 perearstikeskust, 15 haiglat ning kuus eratervishoiuteenuse osutajat.

Täna saabub Eestisse üks senini suuremaid vaktsiinikoguseid – 45 600 doosi AstraZeneca COVID-19 vaktsiini Vaxzevria. Osa sellest tarnest suunatakse teise vaktsiinidoosi katteks neile inimestele, kes said esimese vaktsiinisüsti veebruari keskpaigas. 9000 vaktsiinidoosi suunatakse perearstidele oma nimistu riskirühma inimeste vaktsineerimiseks uuel, 5. aprilliga algaval nädalal.

Perearstikeskused võtavad oma riskirühma kuuluvate patsientidega jätkuvalt ise ühendust.

Vaktsineerimisaja broneerimise võimalus on digiregistratuuris avatud kõigile 1956. aastal ja varem sündinud inimestele ning1961. aastal ja varem sündinud riskirühma kuuluvatele inimestele. Inimene saab ise kontrollida enda riskirühma kuulumist patsiendiportaalis digilugu.ee, sellekohane teavitus on lisatud patsiendiportaali avalehel vasakusse serva. COVID-19 riskirühma kuulub Eestis ligi 370 000 inimest, kes on arvatud COVID-19 raske haigestumise suhtes kõrgemas riskis olevaks viimase viie aasta jooksul põhidiagnoosina märgitud diagnooside ja väljastatud ravimiretseptide alusel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD