Menu

.      

Tänasest leevenevd mitmed koroonapiirangud

  • Kirjutas BNS

Esmaspäevast leevenevad mitmed koroonapiirangud, näiteks pääsevad taas koolidesse kontaktõppele 1.-4. klassi ja 9. ning 12. klassi õpilased, samuti avavad uksed kauplused.

Esmaspäevast lubatakse kontaktõppele 1.-4. klassi lapsed ja haridusliku erivajadusega õpilased, samuti õpilased, kes käivad 9. ja 12. klassis. Ülejäänud kooliastmetel tuleb jätkata distantsõppega. 

Esmaspäevast tohib siseruumis sportida, treenida ning viia läbi noorsootöö, huvitegevuse ja -hariduse,  täiendkoolituse ja -õppega seotud  tegevusi läbi viia  2+2 reeglit järgides, mis tähendab, et koos tohib treenida kuni kaks inimest ja teistest tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Lubatud on ka paaristrennid, näiteks tennises paarismäng. Samadel tingimustel on lubatud treeningud ka ujulates. Tegevusi läbi viies tuleb arvestada kuni 25-protsendilise ruumitäitumuse piiranguga. Rühmatreeningud ei ole lubatud.

Esmaspäevast tohivad klientide jaoks uksed avada kõik poed, arvestada tuleb 2+2 reeglit ja kuni 25-protsendilist ruumitäitumuse nõuet. Teenindusettevõtete jaoks olemasolevad piirangud ei muutu, see tähendab, et nad tohivad olla avatud, kui järgitakse 2+2 liikumispiirangut ja kuni 25-protsendilist ruumitäitumuse nõuet.

Toitlustusasutuse välialadel tohib esmaspäevast einestada kuni kella 21-ni, arvestada tuleb kuni 50- protsendilise täitumuse nõudega, ühe laudkonna suurus tohib olla maksimaalselt kümme inimest. Endiselt ei tohi kliendid süüa-juua siseruumides toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalides, toidu kaasamüük jääb lubatuks.

Samuti tohib nüüdsest külastada siseruumides muuseume ja näitusasutusi arvestades 2+2 liikumispiirangut ja 25-protsendilise ruumitäitumust. Muuseumite ja näituste uksed tuleb sulgeda kell 19. Sama liikumispiirangut, ruumitäitumust ja sulgemisaega arvestades tohib korraldada ka jumalateenistusi ning teisi avalikke usulisi talitusi.

Kõikidele teistele siseruumides toimuvatele avalikele üritustele nii kultuuri- kui meelelahutusvaldkonnas jätkuvad kehtivad piirangud. Piirangud pikenevad ka spaadele, ujulatele, saunadele. Sportimine ja treenimine on neis lubatud vastavalt spordile ette nähtud tingimustele. 

Välitingimustes on esmaspäevast lubatud maksimaalselt 150 inimesele avalikud koosolekud ja jumalateenistused ning kõik muud avalikud üritused nii kultuuri- kui meelelahutusvaldkonnas. Inimesed peavad olema kuni kümneliikmelistes rühmades, kes omavahel kokku ei puutu. Kõik üritused peavad lõppema õhtul kell 21.

Õues on lubatud spordi- ja liikumisüritused maksimaalselt 150 inimesele, kes peavad olema kuni kümneliikmelistes rühmades, kaasa arvatud juhendaja, ning rühmad omavahel kokku puutuda ei tohi. Üritus peab lõppema hiljemalt kell 21.

Alates esmaspäevast leevendatakse tippspordi, seal hulgas esiliiga võistlustele kehtinud osavõtjate piirarve, mis tähendab, et sisetingimustes tohib võistlusest koos personaliga osa võtta kuni 100 ja välitingimustes kuni 200 inimest. Pealtvaatajad on kõikidel võistlustel keelatud. Tippspordi võistluste toimumise kellaajale piiranguid ei kehtestata.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD