Menu

.      

Kaitsesüsti on saanud 372 224 inimest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Vaktsineerimisi on pühapäevahommikuse seisuga tehtud 372 224 inimesele, kellest 214 736 on poolelioleva ning 157 488 lõpetatud vaktsineerimisega.

Ööpäeva jooksul manustati 5510 doosi, kokku on manustatud 529 409 vaktsiinidoosi. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62 protsenti. 70+ vanusegrupis on üle 60 protsendi vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Alates selle nädala algusest saavad kõik 50-aastased või veel sel aastal 50-aastaseks saavad inimesed vaktsineerimisele registreerida. Samuti on jätkuvalt oodatud vaktsineerima riskirühma kuuluvad inimesed sõltumata vanusest. Vaktsineerimise aja saab broneerida digiregistratuuri kaudu www.digiregistratuur.ee, helistades kohalikku haiglasse või eraraviasutuse registratuuri.

50+ aastaste inimeste nimekirjad üleriigilises digiregistratuuris on avatud. Tervishoiuteenuse osutajad avavad järjest vabu aegu. Kõik tervishoiuteenuse osutajad, kes on üleriigilise digiregistratuuriga liitunud, teevad oma ajad avalikuks vastavalt vaktsiinide olemasolule. Sellest tulenevalt muutub ka info üleriigilises digiregistratuuris.

Vaktsineerimise aegasid pakuvad digiregistratuuris City Tervisekliinik, Corrigo, Eesti Diabeedikeskus, Hiiumaa Haigla, Ida-Tallinna Keskhaigla, Ida-Viru Keskhaigla, Järvamaa Haigla, Jõgeva Haigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Läänemaa Haigla, Lõuna-Eesti Haigla, Medita Kliinik, Põlva Haigla, Qvalitas Arstikeskus, Rakvere Haigla, S Silmarõõm, Sanatoorium Tervis, Tallinna Eriarstikeskus, Tartu Ülikooli Kliinikum, TNP Konsultatsioonid, Viljandi Haigla ja Viru Haigla.

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3193 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 157 ehk 4,9 protsenti, kahjuks suri ka kuus patsienti.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 77 inimesel. Uutest Harjumaa haigusjuhtudest lisandus 59 Tallinna.

Ida-Virumaale laekus 21, Pärnumaale 15, Viljandimaale 11, Tartu- ja Valgamaale seitse uut nakkusjuhtu. Lääne-Virumaale neli, Põlva-, Rapla- ja Läänemaale kaks ja Jõgevamaale üks uut positiivset testitulemust. Hiiu-, Saare,- Järva- ja Võrumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 351,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 7,8 protsenti.

Pühapäevahommikuse seisuga viibib haiglas 287 koroonapatsienti, kellest 43 on intensiivis. Neist omakorda 31 on juhitaval hingamisel. Haiglaravi on kokku vajanud 7 protsenti haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 211 inimest ehk 73,5 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 61-aastane mees, 66-aastane naine, 68-, 81- ja 87-aastane mees ning 91-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 1201 koroonaviirusega nakatunud inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD