Menu

.      

Digiregistratuuri järjekord segab testimise tulemuste teada saamist

  • Kirjutas BNS

Ekraanitõmmis kell 15:40 13.05.2021

Digiregistratuuri ummiku tõttu peavad järjekorras ootama ka kõik need inimesed, kes soovivad eriarstile aega broneerida, Covid-19 proovivastust või siis vaktsineerimistõendit näha, kirjutab Postimees. 
 
Kuigi varem teatati, et alates tulevast esmaspäevast saavad digiregistratuuris vaktsineerimiseks aega broneerida kõik üle 16-aastased soovijad, siis koormuse hajutamiseks avati see võimalus üle 40-aastastele juba täna öösel. Praeguseks on huvilised digiregistratuuri juba umbe jooksutanud. 

Kuid lisaks sellele, et osa inimesi ootab vaktsineerimisvõimalust, ei saa teised  vaadata oma Covid-19 testide tulemusi ega aega broneerida mõne teise arsti juurde. Alguses vastas tervise ja heaolu infosüsteemide keskus, et inimesed saavad sisse, aga on ootejärjekord. 

"Jah, oleme loonud patsiendiportaali digitaalse ootejärjekorra, et anda inimestele infot, mitmendad nad vaktsineerimise aja broneerimisel on ja kui kaua selleks aega kulub," selgitas TEHIK-u kommunikatsioonijuht Karilin Engelbrecht. 

Neljapäeval on kõige pikem järjekorras ootamise aeg olnud poolteist tundi, ent praeguseks on TEHIK-u andmete põhjal ooteaeg umbes pool tundi. "Seega selliste teenuste kasutamine nagu Covid-19 sertifikaadi genereerimine või eriarstile aja broneerimine endiselt võimalik, kuid palume selleks varuda veidi enam aega," põhjendas Engelbrecht. 

TEHIK meenutas, et eriarsti aja saamiseks on endiselt võimalik helistada haigla registratuuri.

"Sertifikaadi koha pealt saame vaid soovitada, et inimesed ei jätkas oma reisimiseks vajalike dokumentide koondamist viimasele hetkele," rääkis Engelbrecht.

Ootejärjekorrateenus lubab juurdepääsu umbes 5000 inimesele, ent TEHIK jälgib taustal ka haiglate infosüsteemide vastupidavust ja vajadusel ka reageerib.  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD