Menu

.      

Kõik maakonnad avavad esmaspäevast püsivad vaktsineerimiskabinetid

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne

Kõik maakonnad avavad esmaspäevast vähemalt ühe püsiva kabineti, kus soovijad saavad end COVID-19 vastu vaktsineerida ja haigekassa maksab püsiva avatud oleku eest raviasutustele valmisolekutasu.

Vaktsineerimise hoogustamiseks ja selle tagamiseks, et igal inimesel oleks tema kodumaakonnas püsivalt lisaks ajutistele vaktsineerimispunktidele ka vähemalt üks püsiv koht, kus oleks võimalik end COVID-19 vastu vaktsineerida, alustavad sellelnädalal igas maakonnas vaktsineerimiskabinetid, teatas haigekassa BNS-ile.

Vaktsineerimisele saab läbi üleriigilise digiregistratuuri aja kirja panna, kuid inimesi oodatakse kõigisse kabinettidesse vaktsineerima ka eelnevalt registreerimata. Kabinetid on avatud esialgu septembri lõpuni.

Haigekassa partnersuhtluse osakonna juhi Marko Tähnase sõnul on vaktsineerimise hoogustamiseks vajalik parandada teenuse kättesaadavust. „Igal inimesel peaks olema võimalik end kiiresti ja mugavalt ning vajadusel ka ette planeerimata vaktsineerida. Oleme haiglatele hea ja kiire koostöö eest tänulikud,“ sõnas Tähnas. „Et haiglatel oleks vaktsineerimiseks võimalik valmis olla ka juhul kui soovijaid püsivalt ei ole, toetame neid valmisolekutasuga."

Valmisolekutasu makstakse raviasutusele personali eest, kes tegeleb üksnes vaktsineerimisega või on selleks nõutud aegadel valmis. Arvestatud on nii õdede kui ka tugipersonali tasuga. Igakuine valmisolekutasu ühe vaktsineerimiskabineti eest on 13 200 eurot.

Vaktsineerimiskabinetid on avatud haiglavõrgu arengukava haiglate abil ning kõigi kabinettide asukohad ning avamisajad on märgitud nimekirjana ja lisatud kaardirakendusse veebilehel vaktsineeri.ee.

Kõik vaktsineerimiskabinetid on avatud vähemalt viiel päeval nädalas, millest üks päev on kõigi maakondade puhul ka puhkepäev. Kabinetid on avatud kaheksa tundi päevas. Vaktsineerimiskabinettide töö on esialgu planeeritud kuni septembri lõpuni.

Haigekassa investeerib vaktsineerimiskabinettide valmisoleku tagamisse ligi 600 000 eurot. Tasu makstakse kabinettide eest vastutavatele haiglatele.

COVID-19 vastu vaktsineerimine on avatud kõigile inimestele, kes on vähemalt 12-aastased. Kõik vaktsineerimiskabinetid ootavad inimesi nii registreeritult kui ka elavas järjekorras. Vaktsineerimise võimaluste kohta saab teavet veebilehelt www.vaktsineeri.ee ja riigi infotelefonilt 1247. Vaktsineerimiseks saab aja broneerida digiregistratuuris www.digilugu.ee või telefonil 1247.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD