Menu

.      

Kiik piiranguid vaktsineerimata inimeste haiglaravile ei toeta

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige  FOTO: Aigar Nagel

Töö- ja terviseminister Tanel Kiik ei poolda vaktsineerimata inimeste täiendavat piiramist, näiteks vaktsineerimata inimeste operatsioonijärjekorras tahapoole liigutamist nagu pakkus peaminister Kaja Kallas, vahendas teisipäeval ERR-i uudisteportaal.

Kiik ütles ETV saates "Aktuaalne kaamera", et arstiabi tuleb pakkuda kõigile abivajajatele, sõltumata sellest, kas nad on juba end vaktsineerinud.

Kallas ütles, et toetab vaktsineerimata inimeste täiendavat piiramist, näiteks plaanilise ravi koomale tõmbamise korral vaktsineerimata inimeste operatsioonijärjekorras tahapoole liigutamist.

Kiik ütles, et Eesti tervishoiusüsteem on solidaarne ja ravivajajatel vahet tegema ei hakata.

"Täpselt nagu me ei küsi vähki haigestunud inimeselt, kas sa käisid õigel ajal sõeluuringus, kas sa suitsetasid, kas tarbisid alkoholi. Me ei küsi inimeselt, kellel on südameveresoonkonna haigused, kuidas tal tervislike eluviisidega on. Loogika on selles, et solidaarne tervishoiusüsteem tugineb teadmisel, et ma maksan eluaeg makse, ravikindlustust, ja kui ma vajan abi, siis ma seda saan," lausus Kiik.

Kiige sõnul arutatakse praegu, kas hakata neile, kes otsustavad end vaktsineerida, pakkuma mingit toetust.

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski pakkus teisipäeval avaldatud arvamusloos välja, et anda igale pensionieas vaktsineeritud inimesele 250 eurot hambaraviraha, mida saaks kasutada järgmise kolme aasta jooksul.

Kiige sõnul vajaks see konkreetne toetus seadusmuudatust, aga väiksemaid asju saab ka ilma seadust muutmata teha.

"Me oleme hooldekandeasutusi toetamas ja omavalitsustele pakume rahalist tuge. Aga meetmete pakett peab olema laiem, sest seda viimast osa elanikkonnast saada vaktsineerima on keeruline," lausus Kiik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD