Menu

.      

FOTOD: Piiritõkete rajamine on kulgenud ladusalt

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Saapad. Piiri valvamisel on saabaste puhul sama tähtis nii mugavus kui ka vastupidavus, sest neil taldadel tuleb läbida igal tööpäeval 12 tunni vältel hulk kilomeetreid. Lõuna prefektuur

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel on ajutiste piiritõkete rajamine kulgenud ladusalt. 

"20. novembril alguse saanud ajutiste piiritõkete paigaldamine on sujunud seniajani ladusalt ning iga päevaga pikeneb ajutise tõkkega kaetud ala nii Setomaal, aga samamoodi ka Narvas neis kohtades, kus risk ebaseaduslikeks piiriületusteks on kõrgem," märkis PPA sotsiaalmeedias. 

Käpad. Teenistuskoerte terav nina ja kiired käpad on piiri valvamisel olnud läbi ajaloo suureks abiks. Lõuna prefektuur

Rändesurve ohtu politsei kinnitusel piirile endiselt küll ei ole ja piir peab, kuid lisatõkete paigaldamine aitab praegusel keerulisel ajal kaasa, et Eestis oleks turvaline elada ka siis, kui olukord piiril peaks ootamatult muutuma.

ATV. See liikumisvahend on piirivalvuritele asendamatu abimees maastikul liikumiseks, iseäranis seal, kus maastik on tehniliselt väga keeruline, aga vajadus kiirelt pärale jõuda suur. Lõuna prefektuur

Lõplik siht praeguste ajutiste tõkete paigaldamise kõrval on siiski juba planeeritud piiriehitusega kiirelt edasi minna nii, et piirivalvurid saaks ka vajaminevad ligipääsuteed piirile ning seiresüsteemide näol silmad igale kui viimasele piirimeetrile, lisas PPA. 

Piirivalve patrullauto. Ka piirivalvurid patrullivad autodega, kammides läbi piiriäärseid külavaheteid, kogudes infot ning reageerides sinna, kus nende abi kõige kiiremini on tarvis.

20 PÄEVA ENIMLOETUD