Meeldetuletussõnumitesse tõhustusdooside kohta tuleb pühade ajaks paus

Meeldetuletussõnumitesse tõhustusdooside kohta tuleb pühade ajaks paus FOTO: Pixabay

Haigekassa teeb pühade ajaks pausi Covidi vaktsiini tõhustusdoosi osas meeldetuletussõnumite saatmisel.

Sõnumeid saadetakse teisipäevani neile inimestele, kellel on kätte jõudnud aeg kolmandaks vaktsiinidoosiks, ning sellega jätkatakse taas alates 28. detsembrist. 

COVID-19 vaktsiini tõhustusdoos on kolmas kaitsesüst, mis on vajalik täiskasvanud inimestele, kui vaktsineerimiskuurist on möödas Pfizer/BioNTechi ja Moderna vaktsiinide puhul vähemalt kuus kuud ning AstraZeneca ja Jansseni vaktsiinide puhul viis kuud. Aja saab broneerida üleriigilises digiregistratuuris, oma perearsti juures, lähima vaktsineerija telefonil või raviasutuse registratuuris.

„Tõhustusdoos on vajalik eeskätt üle 65-aastastele elanikele. Soovi korral võivad tõhustusdoosi saada kõik üle 18-aastased. Uuringud on näidanud, et aja jooksul nii vaktsineerimise kui läbipõdemise teel saadud immuunsus nõrgeneb, eakatel rohkem ja kiiremini kui alla 65-aastastel,“ rääkis haigekassa juhatuse liige Maivi Parv.

Tõhustusdoosile saavad minna kõik inimesed, kellel on esimesest vaktsineerimise kuurist möödas viis või kuus kuud, olenevalt eelnevast vaktsiinist. Need inimesed, kes soovivad kontrollida ettenähtud perioodi möödumist ehk kas aeg tõhustusdoosiks on käes, saavad seda teha üleriigilises digiregistratuuris aadressil www.digilugu.ee

Aja broneerimiseks ei pea ootama ettenähtud perioodi täitumist – üleriigiline digiregistratuur lubab tõhustusdoosiks aja broneerida kohe. Tõhustusdoosi on võimalik teha kõikide vaktsineerijate juures üle Eesti, olenemata esimese doosi tegemise kohast. Nagu esimene ja teine doos, on ka tõhustusdoos inimestele tasuta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD