Menu

.      

Võru pärimustantsu festival alustas passide müüki

  • Kirjutas BNS

Võru Koreli park FOTO: Aigar Nagel

Alanud on tänavu 7.-10. juulil toimuva 27. Võru pärimustantsu festivali „Vana moodu perrä“  passide müük.

Festivalile on oodatud kõik pärimuse ja tantsu- ning muusikahuvilised, kellel on soov näidata oma tantsuoskust, nautida teiste esinemisi, veeta mõnusaid päevi ja õhtuid tantsutubades ning tantsingutel.

Kaasa saab elada lõõtsamängus mõõduvõtjatele, nautida muusikaelamusi, sõlmida uusi tutvusi, kohtuda sõpradega või lihtsalt nautida toredat suve tantsupealinnas. Tegevust jagub nii suurtele kui väikestele. 

Võru tantsurahvas on vaimustunud pärimustantsudest, mis  sada ja enamgi aastat tagasi olid rahvapidude moetantsudeks. Krakovjakk, reilender, tuustep, padespaan, padekaater, aissaa, kikapuu, karoobuška, subbota, vengerka – kõik Eestimaal omaks võetud tantsud.

Need pärimustantsud mida tantsitakse tantsuklubides, on kavas ka Võru festivali õpitubades, tänavatantsus, tantsu-orienteerumistel, kontsertidel ja etendustes. Näitame moetantsude „antikvariaati” nii kodurahvale kui väliskülalistele. Uurime kust ja kuidas need ajatud moodsate tantsude sammud vana moodu perrä erinevatele rahvastele selgeks on saanud.

Lisaks tantsu- ja muusikaelamusele saab 27. Võru pärimustantsu festivalil mekkida kohalike toite, olla osaline laadamelus, avastada jutujalutuskäigul Võru linna olemust. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD