Menu

.      

Omavalitsused saavad toimetulekutoetuste tarvis juurde 10,9 miljonit

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTO: pixabay

Valitsus annab neljapäeval toimetulekutoetuste maksmiseks täiendavalt 10,9 miljonit eurot 75-le kohalikule omavalitsusele arvestusega, et neil jaguks vahendeid vähemalt kolmekordses mahus võrreldes aasta esimese nelja kuu kuludega.

2022. aasta riigieelarves on toimetulekutoetuse maksmiseks ja omavalitsustele toimetulekutoetuse maksmise korraldamise hüvitiseks ette nähtud 17,5 miljonit eurot. 2022. aasta lisaeelarvega on suurendatud neid vahendeid 28,6 miljoni euro võrra 46,1 miljoni euroni. Eelnevalt on nendest eelarvevahenditest kohalikele omavalitsustele välja makstud 14,7 miljonit eurot. Käesoleva eelnõuga jaotatakse toimetulekutoetuse maksmise hüvitamiseks täiendavalt 10,9 miljonit eurot.

Toimetulekutoetuste taotluste arv hakkas kasvama märtsist ning aprillis oli taotlejaid juba kaks korda rohkem kui veebruaris, see tähendab kasvu 5 tuhandelt perelt 10 tuhandele perele. Juunist hakkab mõju avaldama ka 2022. aasta riigi lisaeelarvega määratud toimetulekupiiri tõus 150 eurolt 200 eurole.

Rahandusministeerium jälgib jooksvalt toimetulekutoetuse kulude muutust ning vajadusel algatab eelarveaasta jooksul täiendava raha eraldamise toimetulekutoetuse kulude katteks.

Korraldus jõustub üldises korras.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD