Menu

.      

FOTOD Selgusid haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" Võrumaa parimad

  • Kirjutas BNS

Vastseliina Gümnaasium. Foto: AIGAR NAGEL

Haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" traditsioonilisele edulugude konkursile "Õppimine on põnev"  laekus sel aastal 167 edulugu ning Võrumaalt esitati üheksa lugu.

2022. aasta parimate maakondlike edulugude välja selgitamiseks kutsus Võrumaa Arenduskeskus kokku hindamiskomisjoni. Edulugusid hinnati neljas kategoorias ning üle-eestilisele konkursile pääses tänavu igast kategooriast üks lugu. 

Komisjoni liige Eliis Ermel ütles, et kõige rohkem punkte sai hindamiskomisjonilt Vastseliina gümnaasiumi lugu "Kogukondlik karjääripäev": "See edulugu oli selgelt ja tervikuna kirja pandud, kaasatud partnerite arv oli väga suur ning lugu paistis silma kogukondliku mõjuga. Lugu näitab ka valmisolekut elukestvaks õppimiseks ja iseseisvaks karjääriotsuste tegemiseks."  

Samas tõdes Ermel, et kõik esitatud edulood on olulised ning innustavad ettevõtlikku hoiakut. "Julgustame koole ka järgmisel aastal osalema ning edasisaanutele soovime edu üleriigilisel konkursil," lisas Ermel. 

Üle-eestilisse finaali sai parim koostöötegu:  Meremäe kool "Õpilaste mahetoorainest kokkamise võistlus", noorte algatus: Haanja kool "Võrumaa Noorte Seiklusmatk", ettevõtlik haridustegu: Vastseliina gümnaasium "Kogukondlik Karjääripäev", parimad praktikad TULEM-i rakendamisel: Osula kool "Tekstiliigid nagu naksti".

Meremäe Kool FOTO: Aigar NagelEdulood saavad tunnustatud 2023. aasta  alguses toimuval hariduskonverentsil, kus parimatele jagatakse ka auhindu. 

Märkimisväärsed on ka teised esitatud edulood, milleks sel aastal olid: Värska gümnaasium "Värska gümnaasiumi Playback show 2022", Mõniste kool "Koolide koostöös igale lapsele sujuv õpitee", Haanja kool "Haanja kooliaed", Võru Kreutzwaldi kool muusikaline lastelavastus "Saabastega kass", Antsla gümnaasium "Prantsuse päev Antsla gümnaasiumis". 

Haanja Kool FOTOD: Aigar Nagel

Haanja Kool FOTOD: Aigar Nagel

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD