Menu

.      

Taasiseseisvumispäevale eelnevat tööpäeva ei lühendata

  • Kirjutas BNS

Taasiseseisvumispäevale eelnevat tööpäeva ei lühendata

Tööinspektsiooni kinnitusel taasiseseisvumispäevale eelnevat tööpäeva ei lühendata. 

Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Vladimir Logatšev märkis, et 20. august on riigipüha, mis on reeglina töötajate jaoks vaba päev. Sel aastal langeb taasiseseisvumispäev laupäevale ning esmaspäevast reedeni töötava inimese jaoks on riigipüha sel aastal vabal päeval. Kui majandustegevuse tõttu ja töötajale kehtestatud graafiku alusel on vajalik töötada ka taasiseseisvumispäeval, siis eeldab seadus, et töötajale makstakse kahekordset töötasu. 

Eesti Vabariigi rahvus- ja riigipühad, millele eelnevaid tööpäevi lühendatakse, on uusaasta, Eesti Vabariigi aastapäev, võidupüha ja jõululaupäev. Seega 19. augustil ei ole tööandja kohustatud lühendama töötajate tööpäeva kolme tunni võrra.

"Samas mitmed tööandjad on kehtestanud lisasoodustusi, nagu näiteks riigipühale eelneva tööpäeva lühendamine. Tegemist on tööandja vabatahtliku soodustusega, milles lepitakse üldjuhul kokku töösuhte alguses või ettevõtte töökorraldusreeglites. Soovitame uurida, ehk on ka teie töökohas nii juba tehtud," lisas Logatšev. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD