Terviseamet: gripisurmad on lõppenud

Talvel alanud gripihooaeg hakkab läbi saama, möödunud nädalal ei surnud gripi tõttu enam ühtegi inimest, teatas terviseamet.

"Võib vist öelda küll, et selleks hooajaks on gripisurmad lõppenud," ütles terviseameti pressiesindaja Simmo Saar kolmapäeval BNS-ile.

"Märkimisväärselt on vähenenud hospitaliseerimist vajanud inimeste arv, ajavahemikul 7.-13. maini hospidaliseeriti 32 patsienti," teatas Saar. "Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1946 patsienti," lisas ta.

Saar rõhutas ka, et möödunud nädalal ei olnud intensiivravi vajanud patsiente.

Nädal varem suri gripi tõttu üks inimene. Eelmise nädala seisuga oli Eestis grippi surnud 94 inimest.

Mai teisel nädalal pöördus arstide poole 2342 haigestunut, neist 47,9 protsenti olid lapsed. Grippi ja ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumine näitab langustrendi, mai esimesel nädalal pöördus arsti poole 2786 ja sellele eelnenud nädalal 3304 inimest.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumus langes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti ning grippi 54 protsenti. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole. Endiselt on ringluses A- ja B-gripiviirused.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD