Menu

.      

Valitsus asub vaagima haiglatele lisaraha eraldamist

FOTO: Aigar Nagel

Valitsus asub lähiajal vaagima, kas rahuldatakse haiglate taotlused valitsuse reservist lisaraha eraldamiseks.

Peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval, et rahataotlused jõudsid valitsusse kolmapäeval Valga, Võru ja Põlva haiglast. "Nüüd on see hetk, kus valitsus peab seisukoha kujundama," lisas Ratas.

Küsimusele, miks on viimastel päevadel Põlva haiglale lisaraha eraldamise teemal aktiivselt sõna võtnud maaeluminister Tarmo Tamm, mitte töö- ja terviseminister Riina Sikkut, kelle valitsemisalasse haiglad kuuluvad, vastas Ratas, et haiglate teemaga on tegelenud nii endine töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski, tema ametijärglane Riina Sikkut ning ka Ratas ise on käinud kohal olukorraga tutvumas. "Vastab tõele, et ka maaeluminister on seal käinud, suuresti seetõttu, et ta on sealt riigikokku valitud. Sisuliselt tegeleb aga teemaga ikkagi Sikkut," ütles Ratas.

Ta lisas, et kui on soovi teada, miks Tamm maaeluministrina nii intensiivselt Põlva haigla teemaga tegeleb, tuleb seda küsida tema enda käest.

Tamm kinnitas esmspäeval, et Põlva haigla sünnitusosakonna tegevuse lõppemine tuleva aasta lõpus pole veel sugugi kindel.

"Ma pole küll üldse veendunud, et see sünnitusosakond on lahti vaid järgmise aasta lõpuni. 18 aastat tagasi sooviti samuti Põlva sünnitusosakonda sulgeda ja ma julgen öela, et selle perioodi jooksul on sündinud vähemalt 4500 õnnelikku last," rääkis Tamm esmaspäeval "Aktuaalsele kaamerale".

Tamme hinnangul oleks üks lisaraha saamise koht valitsuse reservfond. "Eks töö- ja terviseminister peab tooma taotluse valitsuse lauale ja pöörduma rahandusministri poole. Eks üks variant on valitsuse reservfond ja ma arvan, et raha taha see otsus ei jää, et valitsus kindlasti selle raha leiab," rääkis minister.

"Ma olen sellega nõus, et reservfondi kaudu ei saa tervishoiupoliitikat ellu viia, aga ma olen ka seda meelt, et poliitikud peavad leidma püsiva lahenduse, kuidas selliseid osakondi ja selliseid väikseid haiglaid elus hoida. Ja ma arvan, et see võib olla järgmiste riigikogu valimiste põhiteema, kuidas säilitada elu maapiirkondades ja kuidas seal oleks turvaline elada," lisas Tamm, kes tuleval aastal kandideerib ilmselt taas Kagu-Eestis.

Põlva haigla nõukogu esitas esmaspäeval valitsusele taotluse katta Põlva haigla sünnitusteenuse osutamisest tekkivat kahjumit tänavu 200 000 euroga ja kui palve rahuldatakse, jätkab sünnitusosakond Põlvas nii sel kui ka tuleval aastal.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD