Päästeamet kuulutab metsad tuleohtlikuks

Võrumaa Teataja

Päästeameti peadirektor kuulutab neljapäeval kõikjal Eestis välja suure tuleohu aja, mille jooksul ei tohi metsas teha lõket, grillida ega suitsetada, kirjutab Sakala.

Kuiva ja kuuma ilma tõttu peab tänasest alates metsas viibides eriti ettevaatlik olema. «Praegu piisab tulekahju puhkemiseks hooletust tiku käsitsemisest suitsu põlema pannes,» sõnas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Viljandimaa päästeosakonna juht Jüri Soovik lisas, et säde võib hõõguma jääda ning alles ööpäeva pärast tulekahjuks kujuneda. «Sealjuures mängib suurt rolli ka tuul,» nentis ta.

Metsa mineku keeldu praegu ei kehtestata. Kui keegi märkab metsas tulekahju, tuleb sellest kindlasti otsekohe teatada päästeteenistusele. Algjärgus avastatud tulekahju saadakse kiiremini kustutatud või kontrolli alla. Mida hiljem tulekolle avastatakse, seda raskem on sellele ligi pääseda ning seda pikemad on kustutustööd.

Selle aasta Eesti suurim metsatulekahju on lõõmanud juba mõnda aega Harjumaa ja Lääne-Virumaa piirile jääval kaitseväe keskpolügoonil. Eelmisel nädalal oli seal korraga tules kuni 150 hektarit, kolmapäevaks oli tulekahju suurus 30 hektarit.

Riigi ilmateenistuse tuleohukaardi järgi on kõikjal Eesti praegu kas suur või äärmiselt suur tuleoht. Viljandimaal oli kolmapäeval suurim tuleohuindeks üle 9200. 1991. aastast alates on Eesti suurim tuleohuindeks registreeritud 2002. aasta sügise hakul Valgas, kus see oli 20 581.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD