Lähipäevad jäävad mõõdukalt soojaks ja toovad kohatist vihmasadu

Võru 23.05.2018  FOTO: Aigar Nagel

Ilmateenistuse teatel jääb lähipäevade ilm mõõdukalt soojaks, kuid kohati võib sadada vihma.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhuvöönd Eesti kohale ja päeva jooksul eemaldub Peipsi taha. Ilm on pilves selgimistega, mitmel pool sajab hoovihma, kohati on äikest ja sadu võib olla tugev. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Sooja on 11-16 kraadi. Teisipäeva päeval on samuti pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ning kohati on äikest. Loode poolt alates hakkab keskpäeval pilvisus hõrenema ja sadu lakkab. Puhub loode- ja põhjatuul 4-10, pärastlõunal rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 14-19 kraadi.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ning tõusva õhurõhu foonil on ilm sajuta. Öösel on selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub valdavalt loode- ja põhjatuul 4-10 m/s. Sooja on 6-11 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub valdavalt loode- ja põhjatuul 4-10, õhtul muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Sooja on 15-20 kraadi.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas võrdlemisi selge ja sajuta ööga. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Sooja on 4-9, rannikul kuni 12 kraadi. Neljapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6, pärastlõunal lõunakaaretuul 3-9 m/s. Sooja on 17-22 kraadi.

Reedel jõuab Norra looderannikule aktiivne madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub üle Läänemere soe õhumass. Lisandub ka pisut niiskust ja kohati võib hoovihma sadada. Lõunakaaretuul muutub tuntavamaks. Sooja on öösel 6-11, rannikul paar kraadi enam. Päeval on sooja oodata 20-25 kraadi.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD