GALERII Sõjakooli laskejooksu võitsid maaväe 2. õppeaasta kadetid

Esmaspäeval korraldasid kõrgema sõjakooli kadetid Võru vallas Tsiatsungõlmaal kaitseväe ühendatud õppeasutuste traditsioonilise laskejooksu, kus osalesid ka KVÜÕAs hetkel külas olevad USA Reservohvitseride Väljaõppekorpuse kadetid.

„Võistluse eesmärgiks oli propageerida laskesporti kaitseväes ning panna proovile osalejate võimed. Lisaks füüsilisele vormile oli oluline ka see, et kui võistleja jõuab lasketiiru, siis peab tal olema distsipliini, et võtta korraks aeg maha ja sihtida selle võrra täpsemalt, mitte kiirustades mööda lasta ja trahviringe joosta,“ ütles laskejooksuvõistluse läbiviija kõrgema sõjakooli maaväe kadett Uku-Paul Viira.

PILDIGALERII Individuaalarvestuses tuli esikohale kõrgema sõjakooli maaväe kadett Tõnis Kask, teise koha saavutas USA kadett Eustice Michael ning kolmandaks tuli USA kadett Roberts Jacob. Meeskondlikus arvestuses võitsid maaväe 2. õppeaasta kadetid, teiseks tulid sõjakooli magistrandid ning kolmanda koha said maaväe 1. õppeaasta kadetid.

Neljandat aastat peetaval laskejooksul osalesid kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastmekursuse õppurid ning USA Reservohvitseride Väljaõppekorpuse kadetid ning ka kõrgema sõjakooli ülem major Erkki Roosnurm.

Laskejooksul osalejatel tuli Tsiatsungõlmaa harjutusalal läbida vähemalt 6,5 kg kaaluva varustusega kaks kahe kilomeetri pikkust jooksuringi ning kaks laskmise seeriat, kus mõlemas lasti viis padrunit lamades ja põlvelt asendist. Iga möödalask andis võistlejale ühe trahviringi.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad parimat juhtimisalast kõrgharidust. Kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme. Sisseastumisdokumente saab tänavu kõrgemasse sõjakooli esitada SAIS-i vahendusel 18. juunist 2. juulini.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD