Menu

.      

Piirivalve: jalgpalli MM-i järel võib kasvada surve välispiirile

Piusa kordoni juht Valmar Hinno

Juulis on piirivalvurid tabanud kolmel korral ebaseaduslikke sisserändajaid, piirivalvurite hinnangul võib surve idapiirile hüppeliselt kasvada pärast jalgpalli maailmameistrivõistluste lõppu.

Piusa kordoni juht Valmar Hinno ütles BNS-ile, et seni pole maismaapiiril ebaseaduslike piiriületuste hulk kasvanud, ent kui jalgpalli MM lōppeb, vōib surve välispiirile jōuliselt kasvada. Piirivalvurid on selleks vajaminevad ettevalmistused teinud, et valmisolek tagada ja piiriturvalisust kaitsta, lisas ta.

Tänavu on Kagu-Eestis maismaapiiril avastatud kümme ebaseadusliku piiriületuse juhtumit, mullu samal ajal 18 juhtumit.

Juulis on piirivalvurid tabanud ebaseaduslikke sisserändajaid kolmel korral.

Neljapäeval kella 11.30 paiku pidasid piirivalvurid Setomaa vallas Koidula-Võmmorski maantee kolmandal kilomeetril Eesti-Vene kontrolljoone lähedal kinni dokumentideta kaks meest. Araabia keelt kõnelenud dokumentideta mehed viidi asjaolude selgitamiseks Piusa kordonisse, kus nad rääkisid uurijale, et on mõlemad 28-aastased ja palestiinlased. Neid väiteid kontrollitakse edasises menetluses.  Kuna ühe mehe tervislik seisund oli halb, viidi tema täiendavateks uuringuteks haiglasse. Pikemat haiglaravi ta ei vajanud, kuna tervislik seisund taastus ja mõlemad mehed on uurimistoimingute ajal ajutiselt Võru arestimajas. 

Eelmise nädala reedel pidasid piirivalvurid kella 7.30 Leimani külas kinni kaheksa meest, kellel dokumente küll kaasas ei olnud, kuid esmastele ütlustele tuginedes oli kuus neist pärit Bangladeshist ja kaks Pakistanist.

Juuli esimestel päevadel pidasid piirivalvurid Setomaal Ulitina külas kinni läbimärja alajahtunud Eritrea kodakondsusega mehe, kes oli esialgsetel andmetel ületanud ebaseaduslikult piiri suunaga Venemaalt Eestisse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD