Politseinikud tabasid kagupiiril sõiduki 60 000 salasigaretiga

Politseinikud tabasid kagupiiril sõiduki, mille pagasiruumis oli 60 000 salasigaretti, salakaubavedajatel õnnestus põgeneda.

Kolmapäeval kella 5 ajal märkasid Mikitamäe kandis piiriäärsel alal patrullinud politseinikud kahtlast sõidukit Volkswagen Passat, edastas Lõuna prefektuur. Volkswageni juht keeras teise sõiduki lähenedes ootamatult maanteelt metsavaheteele. Kui politseisõiduk neile metsavaheteele järgnes, hüppasid Volkswagenist välja kaks meest ja jooksid metsa.

Sõiduki kontrollimisel avasid politseinikud pagasiruumist kolm musta kilesse pakendatud Valgevene maksumärkidega sigaretikasti, milles oli ligi 60 000 salasigaretti.

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Argo Turba sõnul koondati meeste tabamiseks sündmuskoha lähistele täiendavaid patrulle, ent seal mehi tabada ei õnnestunud. "Meil on siiski piisavalt infot, mis annab kinnitust, et need mehed on piiriülese kuritegevusega juba varemgi piirivalvurite huviorbiidis olnud. Aja küsimus, millal nad jaoskonda toome,“ ütles operatiivjuht.

"Antud vahejuhtum annab tunnistust, et survet idapiirile ei avalda ainuüksi ebaseaduslikud piiriületajad, vaid samal ajal ka salakaubavedajad," sõnas Turba.

Juhtumi uurimiseks alustas maksu- ja tolliamet väärteomenetlust.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD