Algasid uue lühimängufilmi musta komöödia „Virago“ võtted

Virago

Algasid uue lühimängufilmi, musta komöödia „Virago“ võtted, kus löövad kaasa Juhan Ulfsak ja Tiina Tauraite.

Film räägib üksildasest Virago külast, mida on tabanud veider needus – kõik mehed saavad ribureas hukka, jättes elamise ilu ja valu vintskete naiste õlule. Kuni päevani, mil sünnib enneolematu ime.

Miami Ülikooli režiiharidusega Kerli Kirchi debüütlavastuse peaosades on Tiina Tauraite ja Juhan Ulfsak. Teistes rollides Hilje Murel, Anneli Rahkema ja paljud Võrumaa kohalikud elanikud. Filmi tootja on Nafta Films, kaastootjana paneb õla alla Tugev Tuul Films.

Kuni laupäevani kestvad filmivõtted toimuvad Võrumaal Haanjas ja Vastse-Roosa külas. Viimasest on pärit ka „Virago“ stsenarist-režissöör Kerli Kirch, kes sai inspiratsiooni just oma koduküla minevikust ja ka praegusest eluolust.

Virago

„Pärast sõda läksid paljud kohalikud mehed metsvendadeks ja lood nende vägitegudest ringlevad rahvasuus tänaseni. Samas ei pöörata mingit tähelepanu nende vaprate meeste naistele, kes jäid koju ja pidid ühtäkki kogu külaelu oma õlgadele võtma,“ rääkis mustast huumorist pakatava linaloo režissöör Kerli Kirch. „See inspireeris mind jutustama lugu Virago külast, kus kõik mehed kolivad juba enne 40-eluaastat Liiva Annuse juurde – justkui nimme oma naiste kiusamiseks,“ muigas Kerli.

Filmi operaator on Mart Ratassepp, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Liis Plato ja peaprodutsent Diana Mikita. „Virago“ peaatootja on filmistuudio Nafta Films, kaastootjana annab oma olulise panuse Tugev Tuul Films. Tehnilist teenust osutavad Location Unit, High Voltage ja Set Set Studio. Lisaks toetavad filmivõtteid Selver, Värska Vesi, Intsu talu, Sadolin, Tradehouse, DDifference ja teised. 

Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ning Eesti Kultuurkapital. „Virago“ esilinastus on planeeritud 2018. aasta lõppu


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD