Menu

.      

Simson teeb ettepaneku toetada kellakeeramise lõpetamist

FOTO: Gregor Saluveer

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson teeb neljapäevasel valitsuse istungil valitsusele ettepaneku toetada kõikides Euroopa Liidu (EL) liikmesriikides suve- ja talveajale ülemineku lõpetamist.

Piiriülese kaubanduse, transpordi, teabevahetuse ning muude Euroopa Liidu siseturu valdkondade tõrgeteta toimimiseks tuleb ministri hinnangul tagada võimalikult ühtne ajarežiim liikmesriikide vahel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti on minister seisukohal, et kellakeeramise lõpetamisel püsivalt suveajale või talveajale jäämise otsustamisel on oluline hinnata muudatuse mõju inimese käitumisele, tervisele ning majandusele.

Euroopa Komisjon on tulenevalt taotlustest otsustanud uurida EL-is kehtivat suveaja korda ning hinnata, kas seda on vaja muuta. Euroopa Komisjon algatas vastava avaliku konsultatsiooni 4. juulil ning huvirühmade vastuseid oodatakse 16. augustini.

Euroopa Liidus kehtiva suveaja korra kohaselt tuleb kaks korda aastas vastavalt muutuvale päevavalgusajale kella keerata. Märtsikuu viimasel pühapäeval nihutatakse kellaosutid ühe tunni võrra edasi, minnes üle suveajale. Oktoobri viimasel pühapäeval nihutatakse kellaosutid ühe tunni võrra tagasi, liikudes seega üle tagasi vööndiajale.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD