Väike tüdruk sattus herilaste rünnaku tõttu ohtlikku seisu

Foto on illustratiivne

Kolmapäeval Poaka tallist hobusega Virginia maastikule ratsutama läinud Karola Nõlvak sai tunda herilaste sellesuvist tigedust ning pidi veetma öö haiglas, et toibuda rohkem kui kümnest mürgisest nõelatorkest, kirjutab Järva Teataja.

11-aastane Karola ütles, et oli kolme sõbraga ratsutamas, kui äkki hakkasid hobused imelikult käituma. «Lisanna hobune pani galoppides ajama, minu oma hakkas maad kaapima ja teised olid ka rahutud,» lausus ta.

Karola tuli hobuse seljast maha ja kõndis rahulikult ratsmetest kinni hoides edasi, kuid hobune otsustas teiste hobuste eeskujul kodu poole joosta ja tõmbas ennast lahti. Tagantjärele juhtunule mõeldes arvasid lapsed, et mõni hobune astus herilasepessa ja loomad läksidki seetõttu ohtu tajudes närvi.

Karola ütles, et jäi sel hetkel täitsa üksi ja hakkas talli poole astuma. Järsku kuulis ta selja tagant tulevat suminat ja nägi herilasi enda ümber tiirutamas. «Nad ronisid igale poole: kiivri sisse ja jope alla. Sain palju nõelata,» sõnas ta.

Õnneks tulid Karola ema Kati Adul ja talli perenaine Maie Kukk talle vastu, sest nägid üksi talli pöördunud hobust ning kuulsid talli teel olnud Karola sõbralt hobustega juhtunust. Seda, et Karola herilaste rünnaku alla sattus, said nad teada alles siis, kui nad ta talli poole tulemas leidsid.

Kati Adul ütles, et tallis panid nad kohe voolikust külma vee jooksma, kiskusid Karolal riided seljast ja kastsid ta külma veega üle, et paistetust ära hoida. «Riiete seestki tuli tal veel mitu herilast välja. Nõelamiskohad olid juba valusad ja punetavad,» sõnas ta.

Ehkki ema teada pole Karola nõelamiste suhtes allergiline, otsustas ta tütrega kiiresti Paidesse erakorralise meditsiini osakonda sõita. «Seal võeti juhtunut täie tõsidusega. Laps vaadati üle ja tuvastati enam kui kümme nõelamiskohta. Neid oli kõikjal: kõrvas, peas, õlgadel, jalgadel, tagumikul. Paistetanud kohtadele pandi kohe külmakotid ning tilguti kaudu manustati valuvaigistit ja allergiaravimit,» selgitas Kati Adul.

Karola jäi haiglasse terveks ööks. Tema olukord taastus alles järgmise päeva õhtuks.

Comments  
This comment has been deleted by Administrator
  +1
Juhtub ikka ja tore, et kõik korras nüüd. Toimetajale märkus, et miks panna üles pilt mesilastest kui jutt käib herilastest.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD