Kiiruskaamerad fikseerisid augustis 15 242 rikkumist

Eesti teede ääres olevad kiiruskaamerad fikseerisid augustis 15 242 rikkumist.

Selle aasta augustis saatis politsei 15 242 trahviteadet kiiruskaamerate tuvastatud sõidukiiruse ületamiste kohta, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja teisipäeval BNS-ile. Ta lisas, et selle aasta kaheksa kuuga on kaamerad fikseerinud 77 157 rikkumist.

Tallinnas Kristiine ristmiku kaamerate tuvastatud rikkumiste kohta on kaamerate paigaldamisest praeguseni saadetud üle 5000 trahviteate ning Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel selle aasta veebruari lõpus tööd alustanud kahe kiiruskaamera tuvastatud rikkumiste kohta ligi 2000 trahviteadet.

Tallinna-Paldiski maanteel, Hüüru külas tänavu 1. juunil tööd alustanud kaks kiiruskaamerat on tuvastanud kolme kuuga üle 4600 rikkumise.

"Suvekuudel on kiiruskaamerate poolt tuvastatud rikkumiste arv märgavatavalt tõusnud, mistõttu politsei jätkuvalt kutsub juhte üles olemaliiklemisel hoolsam ja seaduskuulekam," ütles BNS-ile Toomas Kaarepere politsei- ja piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakonnast. "Kaamerad on paigaldatud liiklusohtlikesse kohtadesse, kus on varasemalt liigsest kiirusest tingituna juhtunud raskete tagajärgedega õnnetusi. Suurem osa tuvastatud rikkumistest pannakse toime kohtades, kus suurimaks lubatud sõidukiiruseks on vastavalt 50 või 70 km/h.  Enamasti on need kohad õppeasutuste, bussipeatuste, kaupluste, ülekäiguradade või ohtlike ristmike ja kõrvalteede läheduses, kus tuleb reegleid järgides olla eriti tähelepanelik."

2017. aastal tuvastasid kiiruskaamerad kokku 118 766 sõidukiiruse ületamist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD