MTA: liisingautodega saab üle idapiiri makstes tagatist

Foto: Aigar Nagel

Alates teisipäevast on raskendatud liisitud sõiduautodega sisenemine Venemaale seoses seadusemuudatusega Venemaal, piiri saavad ületada ainult need liisingautod, mille omanikud on nõus tasuma tagatisraha.

"Kuna Vene toll maksu- ja tolliametit (MTA) muudatusest ette ei teavitatud, siis uurime hetkel täpsemalt, milles see seisneb ja kuidas piiriületus edaspidi võiks liisitud autodega toimuma hakata," ütles MTA piirikontrolli valdkonna juht Ants Kutti pressiteate vahendusel.

"MTA-le teadaolevalt puudutab muudatus eelkõige neid, kelle nimele on vormistatud kaks või rohkem transpordivahendit. Kui nendest transpordivahenditest ühele on juba Vene toll vormistatud ajutise väljaveo loa Venemaale, siis teise sõidukiga piiriületusel tuleb maksta tagatist. Palume sõiduautoga piiriületusel aega varuda, kuna ooteaeg on ajutise väljaveo kontrolli ja tagatise vormistuse tõttu pikk," lisas Kutti.

MTA lisab, et kui arusaam seadusemuudatustest ja piiriületuse edaspidisest toimimisest on olemas, siis teavitab amet sellest ka üldsust.

Comments  
  -2
Kuulake kuidas etv.ru Venemaa narratiive meile sisse taob.
Kasuta googl - podcast.kuku olukorrast-ajakirjanduses 2018-09-03
Alates 17 min. 30 sekundist.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD