Reinsalu: kurjategijatelt võetud tulu peab minema ohvrite toetamiseks

Urmas Reinsalu FOTO: VT

Vägivallaohvreid abistavate organisatsioonide esindajatega neljapäeval kohtunud justiitsminister Urmas Reinsau rõhutas, et kurjategijatelt ära võetud tulu peab minema ohvrite toetamiseks.

Reinsalu rõhutas kohtumisel, et oluline on pakkuda vägivalla all kannatanule igakülgset tuge ning aidata mõista, et ohver ei ole kunagi ise vägivallas süüdi „Me peame vägivalda märkama ning astuma konkreetseid samme selleks, et ohver ei jääks üksi,“ märkis Reinsalu.

Praktiliste sammudena on justiitsministeerium töötanud välja kriminaalpoliitika põhialused aastani 2030, mis pööravad tähelepanu taastava õiguse põhimõtete rakendamisele ning kuriteoohvrite kaitsele.

Reinsalu tutvustas ümarlaual plaani, et edaspidi suunataks kurjategijatelt ära võetud tulu ohvrite toetamiseks. „Kurjategija peab kannatanu ees võtma vastutuse ning heastama ja hüvitama tekitatud kahjud,“ selgitas Reinsalu.

Kohtumisel lepiti kokku, et järgmise sammuna töötatakse välja ohvrite kaitse riiklik tegevuskava.  

Ümarlaual osalesid sotsiaalkindlustusameti, MTÜ Ohvriabi, MTÜ Eluliini, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku, riigiprokuratuuri ja justiitsministeeriumi esindajad.

Sel nädalal peetud kohtumine oli jätkuks eelmisel nädalal justiitsministri poolt kokku kutsutud noorte vägivalla tõkestamise ümarlauale. Reedel kohtub justiitsminister Ida-Virumaal noorte ja noortekampadega tegelevate prokuröride ja politseinikega.

Comments  
  0
järgmine kaader püha emad kui neile ja nende lastele raha välja ei maksta siis mööda ei lasta ,täiesti töestatud vaimuhaigete gruppeering siin vörus kahjuks :lol:
  0
a ja veel te kuradi ausad mendid rääkige kuidas te inimesi teete suunate ja elu mängite teiste eest teatava distantsini :lol: üks sai kohe mittu hitti ja mönes maailmas :lol: on tulevik tume :lol:
  0
ausad inimesed :lol: vöiks rääkida kuidas pedereeriti inimesi suure kaadriga hulludeks ,et nende arvelt raha saada surnu tervitab ma loodan ,et talveks on öhk puhas :lol:
  0
ja kunas see vaimuhaige televiisori mees oma matkimiste ja roimade eest purki pannakse? :lol:
  0
jah vot täpselt tegelege nende vöru ametnikega kes mängivad inimesi hullumaja kasusaamise eesmärgi sama teatav öpetajate grupp ebaseaduslikud pealt kuulamised selle najal ümbermängimised ehedad huijamised inimeste sandistamised plaanitakse juba suurt riigisisest autorallit kelmide varade körvetamiseks :lol: seniks päikest röövlikaader.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD