Siseministeerium küsib politseinike palgatõusuks ligi 13 miljonit

FOTO: Aigar Nagel

Siseministeerium küsib ligi 13 miljonit eurot politsei- ja piirivalveameti töötajate palgatõusuks tuleval aastal .

Siseminister Andres Anvelt ütles riigikogus küsimustele vastates, et sisejulgeolekuvaldkonnas on lähiaastate suurim väljakutse töötajate hoidmine ja nende juurde värbamine, edastas riigikogu pressiesindaja. "Üheks põhiliseks motivaatoriks on nende inimeste sissetulekud," sõnas Anvelt ja lisas, et paljudes palka puudutavates küsimustes lepiti kokku juba kevadel eelarvestrateegia läbirääkimistel.

Ministri sõnul on siseministeerium küsinud politsei- ja piirivalveameti palgatõusuks uuel aastal 12,9 miljonit eurot, selle summaga saab ameti töötajate põhipalka tõsta keskmiselt kümme protsenti.

"Kõige rohkem tõuseb just eesliinitöötajate, eelkõige patrullpolitseinike ja piirivalvurite palk," ütles Anvelt ja Ta täpsustas, et kui praegu on nende minimaalne põhipalk 1075 eurot, siis uuel aastal saab see olema 1280 eurot.

Päästjate palgatõus on Anvelti sõnul järgmisel aastal 23,6 protsenti, mis tähendab, et keskmine palk ilma lisatasudeta saab olema 1000 eurot. Minister märkis, et koos lisatasudega nädalavahetusel ja öisel ajal töötamise eest on päästjate palk tuleval aastal 1100–1150 eurot.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD