Eelmisel nädalal aset leidnud kalanädalal valmistasid tippkokad kaheksas Eesti kaitseväe väeosas kohalike kalakasvanduste saagist lõunasööke pea kahest tonnist eluskaalust kalast.
"Nädal läks edukalt ja tippkokad koos väeosade köögipersonalide abiga valmistasid väeosades kokku umbes 3000 toiduportsjonit," ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik maaeluministeeriumi vahendusel.
Igas kalanädalal osalevas väeosas käis ühel päeval külas tippkokk, kes valmistas koos väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast roa. Kaitseväelastele pakuti vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.
Kalanädalal osalesid väeosad, mis asuvad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ning Tallinnas Tööstuse ja Filtri tänaval.
Külaliskokkadest osalesid kalanädalal Põhjaka kokad koos Ott Tomikuga, kohvik Ylikool koos Urpo Reinthaliga, kohvik-restoran JOP Lasse Uustaluga, restorani Snoob peakokk Aleksander Nikoškov, Angelica Udeküll Laulasmaa spaast, Inga Paenurm Markofkast, Taigo Lepik presidendi köögist ja Madis Põld Peppersackist.