Mitmed vallad tahavad Est-Foriga tselluloositehase rajamist arutada

Mikitamäe küla elanikke, kelleni on jõudnud info tselluloositehase rajamise võimalikkusest lähikonda, hirmutab reostuse aste, millest paljud elanikud teadlikud pole. Mikitamäe Eakate Seltsi juhi ja kogukonna aktiivse liikme Aita Palolille sõnul oleks see Eesti riigi jaoks liiga suur koormus keskkonnale. Foto: AIGAR NAGEL

Pärast seda, kui Est-For Invest OÜ esindajad teatasid, et soovivad riikliku eriplaneeringu lõpetamisest hoolimata Eestisse tselluloositehast rajada, on mitmed omavalitsused neid kutsunud asja arutama, kirjutab Maaleht.

Eelmisel nädalal kohtusid tehase esindajad Räpina, Võru ja Setomaa vallajuhtidega, neljapäeval on kokkusaamine Pärnumaal Saarde vallas, tuleval nädalal aga Viru-Nigula vallas Lääne-Virumaal.

"Miks me ei peaks töökohti tahtma ning miks me ei peaks tahtma, et Eesti kõige metsarikkamas piirkonnas saaks puit väärindatud," ütles Saarde valla volikogu esimees Kadri-Aija Viik. "Leiame, et tehasest saavad meie metsaomanikud tulu ja vald on ehk ka atraktiivsem elukoht."

Võimaliku keskkonnamõju osas lausub Viik, et enne uuringuid ei saa selles osas midagi järeldada. "Tartu on heade mõtete linn, nemad teadsid kohe, et mõju on hull, aga otsustada saab ikka teadmiste, mitte emotsioonide põhjal. Enne peame analüüsid tegema ja teada saama, siis võime otsustada." Võimalikku asupaika tehasele ei ole vald veel määranud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD