Inspektsioon: metsaettevõtted pööravad turvalisusele rohkem tähelepanu

FOTO: Aigar Nagel

Tööinspektsioon kontrollis 39 metsandusega tegelevat ettevõtet ning inspektsiooni juhi sõnul pööravad metsandusettevõtted töötajate turvalisusele varasemast suuremat tähelepanu.

Tööinspektsioon kontrollis 39 metsandusega tegelevat ettevõtet. Registreeriti 26 rikkumist, tehti 25 suulist soovitust ja koostati üheksa ettekirjutust. Peamised rikkumised olid seotud ohualade märgistuse ja puuduliku tervisekontrolliga, teatas tööinspektsioon.

Peamised rikkumised olid seotud ohualade märgistuse ning töötajate tervisekontrolli korraldusega. "Seekordse sihtkontrolliga erasektori metsaettevõtetes saime tõdeda, et töötajate turvalisusele ja heaolule pööratakse varasemast suuremat tähelepanu," ütles tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu.

Positiivsena saab esile tuua, et metsas on töötajatele tagatud soojakud, mis on seni olnud oluliseks rikkumiseks. Tervisekontrollis töötervishoiuarsti juures polnud käinud enam kui poolte ettevõtete töötajad. "Tervisekontrolli korraldus tuleb ettevõtetel oluliselt paremini läbi mõelda. Korrapärane tervisekontroll aitab nii töötajal kui tööandjal olla kindel, et töö ei kahjusta inimese tervist ja võimalikud probleemid tulevad varakult ilmsiks," lisas Maripuu.

Eelmisel aastal juhtus metsandusega seotud tööaladel 30 tööõnnetust. Sihtkontrolli käigus kontrolliti raielanke Harjumaal, Raplamaal, Pärnumaal, Läänemaal, Lääne- ja Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Valgamaal, Võrumaal, Tartumaal ja Viljandimaal.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD