Facebooki maratonil paluti politseilt viimase ööpäeva jooksul abi või sekkumist pea 700 korral

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) postitas reede hommikust kuni täna hommikuni oma Facebooki seinale infot numbrile 112 tulnud väljakutsete kohta.

Kokkuvõtted laekunud kõnedest avaldati tunnise viivitusega ning suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus ning mitte kahjustada võimalikke menetlusi. Näiteks andis politsei osaliselt või aadressi täpsustamata teada, et sai väljakutse Tallinna kesklinna, kus korterist kostab lärmi.

Ilmselt aimab igaüks, kes seda lõpmatut postituste jada loeb, et enamikku neist juhtumitest saanuks ära hoida. Väga paljude teadete tagant paistavad lahendamata sotsiaalsed probleemid. Sõltuvus meelemürkidest, lahendamata tülid lähedastega, oskamatus turvaliselt pidutseda.

Näeme politseitöös ikka ja jälle korduvaid mustreid, mille tagajärjel saavad inimesed haiget. Järgneva ööpäeva jooksul saame kahjuks taas sadu väljakutseid, mis sest, et Facebookis me enam neist ei kirjuta ja tavalised inimesed seda oma igapäevategemiste kõrvalt tähele ei pane.

Ehk on praegu õige hetk meil kõigil mõelda, kuidas saaks paremini. Kuidas saame teha nii, et meie enda, meie lähedaste ja sõpradega jääksid halvad asjad juhtumata? Sest ainult tagajärgedega võideldes on väga raske probleemide põhjuseid välja juurida.

Aitäh kõigile, kes meie tegemisi jälgisid ning kes meile muredest või hädasolijatest teatasid! Lõpetuseks postitame video, kus meie 14 kolleegi räägivad väljakutsetest, mis on neile enim meelde jäänud. Nende hulgas on traagilisi ja raskeid, kuid ka lõbusaid ja ootamatuid lugusid. Seinast seina, nagu politseitöögi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD