Menu

.      

Ansip: mulle piisab üheksast peaministrina veedetud aastast

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Ehkki Keskerakonna esimees Jüri Ratas kahtlustab Andrus Ansipit soovis taas Reformierakonda ja valitsust juhtida, lükkas Ansip sellise väite tagasi ja ütles ERR-i uudisteportaalile, et üheksa aastat valitsusjuhina on inimesele piisav, et end selles ametis realiseerida.

Pärast seda, kui Euroopa Komisjoni asepresident Ansip reedel Rimi majanduskonverentsil esinedes väitis, et Ratase valitsus kulutab neid reserve, mida Reformierakonna juhitud valitsus 2006. ja 2007. aastal kogus, teatas Ratas esmaspäeval välja saadetud pressiteates, et Ansip peaks ausalt välja ütlema, et soovib taas Reformierakonna juhiks saada ja peaministrikandidaadiks hakata.

Ansip nimetas Ratase väljaütlemist järjekordseks näiteks, kuidas esitatud küsimusi ignoreeritakse.

"Mina küsisin otse: kes tõstis õlleaktsiisi 70 protsenti, mis saab edasi? Kuidas te reageerite sellele? Ja ma saan vastuseks selle, et minuga ollakse valmis debateerima Häädemeestest ja Kärdlast kuni Võru ja Narvani. No mida ma peaksin selle asja peale arvama? /.../ Ma ei saa leppida sellega, et 340 miljonit on juba kahe aastaga Lätti läinud ja läheb edasi täpselt samamoodi ja midagi ette ei võeta."

Hakata spekuleerima, nagu ta tahaks tulla Eestisse tagasi peaministrikandidaadina, on Ansipi sõnul ilma igasuguse aluseta.

"Ma olin üheksa aastat Eesti vabariigi peaminister ja ma arvan, et üheksast aastast on inimesele piisavalt palju, et end täielikult selles ametis realiseerida. Ei ole mõtet hakata mingitele konkreetsetele küsimustele omistama mingeid taustasid, mida tegelikult olemas ei ole," lausus ta.

Ansipi sõnul saab Kaja Kallas Reformierakonna juhina hästi hakkama ning on esitanud täpselt samu küsimusi, nagu Ansip isegi, kuid vastuseid pole saanud.

"Mina tulen ükskord Eestisse, esinen tund aega konverentsil ja pärast seda on igasugu spekulatsioone kõik kohad täis, aga vastust ikka ei ole," ei mõistnud ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD