Oktoobris hukkus tulekahjudes kuus inimest

Oktoobris hukkus tulekahjudes kuus inimest, mis teeb oktoobrist käesoleva aasta kõige ohvriterohkeima kuu.

Käesoleva aasta esimese kümne kuu jooksul on tulekahjudes hukkunud kokku 32 inimest, neist kuus oktoobris, edastas päästeamet.

Amet pressiesindaja nentis, et oktoobrikuiste hukkunutega tulekahjude tekkepõhjused on tüüpilised: hooletu suitsetamine, rikkis elektripaigaldised, küünalde põletamine. Pooltel juhtudel ei olnud kodus suitsuandurit.

Viis inimest hukkusid eluhoonetes toimunud tulekahjudes ning üks garaažis toimunud tulekahjus. Hooletust suitsetamisest sai tulekahju alguse kahel juhul - ühel juhul suitsetati magamisasemel ning teisel juhul süütas inimene kogemata kardinad ning jope. Elektripaigaldise rikkest sai tulekahju alguse ühel juhul, kusjuures on alust arvata, et tegemist oli elektri ebaseadusliku tarbimisega. Ühel juhul sai tulekahju alguse küünlast.

Oktoobris hukkunute keskmine vanus oli 69 aastat, vanim hukkunu oli 92-aastane. Hukkunutest pooled olid vanemad kui 65 eluaastat. Esialgsetel andmetel oli kaks hukkunut tulekahju puhkedes alkoholijoobes.

Hoonetes puhkes kokku 79 tulekahju, neist 41 eluhoonestes ja 38 mitteeluhoonetes. Päästeamet ja vabatahtlikud päästjad käisid oktoobris nõustamas 3519 kodus.

Oktoobri lõpu seisuga on tulekahjudest päästetud 62 inimest ning vigastada on saanud 76 inimest. Tulekahjudes on hukkunud 32 inimest.

Mullu hukkus tulekahjudes kogu aasta jooksul 39 inimest ehk täpselt sama palju kui tunamullu.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD