Liit: langetama peaks nii lahja kui ka kange alkoholi aktsiisimäärasid

Pixabay

Veini ja kange alkoholi müüjaid koondav Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit (ATML) on seisukohal, et aktsiisipoliitika peaks järgneval neljal aastal toetuma maksurahule ning seejuures tuleks proportsionaalselt langetada nii lahja kui ka kange alkoholi aktsiisimäärade. 

Seejuures ei toeta liit riigikogus Reformierakonna ettepanekul arutusele võetud aktsiisieelnõu aktsiisid pooleteise aasta tagusele tasemele viia, sest see ei mõjuta nende hinnangul märkimisväärselt piirikaubandust.

Alkoholitootjate liidu tegevjuhi Triin Kutbergi sõnul ei toeta liit antud eelnõu vastuvõtmist, sest õlle ebaõiglane konkurentsieelis tuleb ülejäänud Eesti majanduse ja riigi arvelt. "Tahaksin meelde tuletada, et just kange alkoholi kõrge aktsiisimäär sütitas Eesti ja Läti piirikaubanduse ning ainult lahja alkoholi aktsiisi langetamisel läheks piirikaubandus sisuliselt sama hooga edasi," sõnas ta.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1

Quoting ekre:

õlle hind ei lange enam kunagi!


krr
küll ta langeb, aga aktsiis pole selle hinda mõjutanudki. postimehe ülanurgas sõimab emori tädi juba piiril olevaid plekk - kuute, et need äri teevad. muud kaubandusketid olevat teinud tohutuid investeeringuid, et siinsetes kaubakeskustes oleks hea olla ja seepärast peab õlle hind olema laes. no andke mõistust.,..... läti ja eesti aktsisierinevus väheneb ja hinnaerinevus hoopis suureneb ... erilised põmmpead need jaemüüjad.
  +1
õlle hind ei lange enam kunagi!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD