Menu

.      

Suuroperatsioon: politsei tabas püstolipaukude saatel Leedu autovarga

Lõuna-Eestis ööl vastu kolmapäeva käivitatud politseioperatsiooni käigus pidas politsei hoiatuslaskude saatel kinni Leedu kodakondsusega mehe, keda on alust kahtlustada sõidukivarguses, samas teise kahtlusaluse otsimine alles käib. 

Sündmused said alguse öösel kella 2.30 paiku, kui politseile teatati Tartus Pääsukese tänaval hoovis askeldavast kahest kahtlasest mehest. Ärkvel olnud elanik arvas, et tegu võib olla autovarastega ning teatas toimuvast kohe hädaabinumbril 112. 

Nähes sündmuskohale lähenevat politseipatrulli, põgenesid kaks meest sündmuskohalt. Kohapeal selgus, et BMW-d ei õnnestunud neil käivitada. Küll oli sellele eelnevalt Kungla tänaval kurjategijatel õnnestunud pikendada autovõtme signaali nii, et Honda CR-V käivitus. Honda seisis töötava mootoriga sadakond meetrit algsest parkimise kohast ja oli valmis pandud ärasõiduks. Politsei sekkumise järel jäid mõlemad autod varastamata. 

Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Rain Vosman ütles, et kohe käivitati politseioperatsioon tabamaks sündmuskohalt põgenenud kaht tumedates riietes ja nägu varjanud isikut. Kella 5.30 ajal märkas üks politseiekipaažidest Tartus Rebase tänaval Emajõe lähistel kaht jalgsi liikunud meest, keda oli alust seostada autovargustega. 

„Politseid nähes püüdsid nad põgeneda ega reageerinud korduvatele käsklustele peatuda. Meeste peatamiseks tegi patrullpolitseinik oma teenistusrelvast kolm hoiatuslasku õhku. Üks meestest õnnestus seejärel kohe kinni pidada. Politsei selgitas, et tegu on 22-aastase Leedu kodakondsusega noormehega. Teisel noormehe ja teiste võimalike kuriteoga seotud isikute tagaotsimine jätkub senini,“ kirjeldas Vosman. 

Seni kogutud tõendite põhjal on alust arvata, et samad isikud on seotud ka hiljuti Pärnus toime pandud sõidukivargustega.

Vosman ütles, et politseile on abipalve peale laekunud kümneid vihjeid kahtlustäratanud välismaiste registreerimisnumbritega sõidukite kohta, mida on jooksvalt kõiki kontrollitud. Politseioperatsioon jätkub ning Lõuna-Eestis jätkatakse kahtlaste sõidukite kontrolliga nii piirialal kui sisemaal, samuti analüüsitakse valvekaamerate salvestisi ning kontrollitakse häirekeskusele laekuvaid vihjeid. 

„Kui keegi näeb Lõuna-Eestis sõitmas või ebaloogilisse kohta maha jäetud välismaise registreerimisnumbriga sõiduautot, palume sest kohe hädaabinumbril 112 teada anda.“

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD