Menu

.      

Politseiametnik: Eesti on autovaraste jaoks ebamugav riik

Eesti on professionaalsete autovaraste jaoks ebamugav riik ning Leedust pärit autovargad pärast vahelejäämist enam siia reeglina tagasi ei tule, ütles Põhja politseiprefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson kolmapäeval ETV saates "Ringvaade".

Jervson sõnul tulevad Leedust pärit autovargad Eestisse siis, kui neil näiteks Lätis või mujal on tekkinud tõrkeid.

Niinimetatud külalisvaraste Eestisse tuleku põhjuseks on Jervsoni sõnul see, et Leedus on suur autoturg ning sealt viiakse need mujale. Ta nentis, et paraku on nii, et kui auto jõudnud juba Eestist Leetu, siis on see omaniku jaoks kadunud.

Jervson ütles, et Eestis ärandatakse auto enamasti siis, kui on tarvis kuhugile sõita ning elukutselised sõidukivargad on siit lahkunud ja tegutsevad mujal.

Praegu on sõidukite vargus Jervsoni sõnul tänu uutele süsteemidele imelihtne. "Petetakse auto aju ära. Ilma süütelukku kasutamata on küll mugav omanikul sõitu alustada, aga mugavus maksab kätte. Võtme signaal pikendatakse sõidukini. Kunagi vargad pidid nägema kurja vaeva, et autol uksed lahti saada ning sõiduk käima. Meie soovitame paigaldada sõidukile täiendava immobilaiseri," rääkis Jervson.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD