Kaitsja nõuab vägivallas süüdistatava koolijuhi õigeksmõistmist

Ale Spreng FOTO: Aigar Nagel

Kaitsja Alar Kurm taotleb, et kohus mõistaks õigeks Võrumaa Krabi kooli eksjuhi Ale Sprenki, keda prokuratuur süüdistab õpilaste kehalises väärkohtlemises, kirjutab Postimees. 

Sprenki kohtuistungid on väldanud juba kaks kuud. Kannatanuid on 11 – kõik kooli endised õpilased, vanuses 14–18 aastat. Teisipäeval kohtuvaidlusteni jõudnud protsessis pidas prokurör Terje Aleksašin pika kõne, kuidas peaks suhtuma direktori väidetavalt toime pandud vägivallategusid kohtu ees nii kehvasti mäletanud õpilaste tunnistustesse. Ta möönis korduvalt, et kui õpilane ise ei mäleta ja muid tõendeid ei ole, tuleb süüdistuses kirjas olnud episoodist loobuda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
on küll jubedad.
  +3
Tore, et üks lugeja teab, et on olemas Õpetajate Leht, aga selle lugemiseks peaks olema ka parasjagu tarkust. Intelligentse inimese artiklit ja selles tõstatatud probleemi seostada oma ajuvaba viha väljavalamiseks on ääretult ebasobiv. Kaunist jõuluaja algust Sulle, lugeja. Ehk oleks aeg lõpetada vaimne vägivald süütute inimeste kallal.
  -3
meenub 28.09.2018.a. "Õpetajate Lehest" Toivo Niidebergi arvamus : laps, kes on kogenud vägivalda, keda on ähvardatud vägivallaga, pekstud, muutub suure tõenäosusega ise vägivaldseks. Ka väikeste haiget tegemiste kuhjumine võib põhjustada vägivalla. Vägivald on väga halb eeskuju. MIDA TEHA ? VÄGIVALLA ÄRAHOIDMISEKS TULEB ESMALT LÕPETADA VÄGIVALD LASTE SUHTES . Teadaolevalt andis Eesti Riik Krabi Koolile raha selleks, et haiget saanud laste kallal lõpeteda vägivald ja nii laste psühhikat tervendada-tasakaalusteda. Lubamatu on see, et kooli juht kasutas vägivalda. Kurvaks teeb see, et A.Sprengi sõpruskond õigustab vägivalda. Vanasõna: kes on su sõber ? ... ja siis ma ütlen kes oled sa ise.
  +1
Kohtul on vaja koolijuht õigeks mõista. Proks on nimelt nõrk või Võru proksi tase ongi selline ? Seda kohtuvaidlust polekski vaja
  0
Kahjuks nii on, et Eesti õigussüsteem tervikuna lonkab kahte jalga ja seoses sellega tuleb elanikkonnal arvestada, et kohtuotsused ei pruugi kaugeltki õiglased olla.
  0
Mina nõuan sama.
  0
See kohtuasi on Eesti kohtu ja Võru prokuröri häbiplekk. Pikemalt kirjutasin "Lõunalehe" kommentaaris.
  +10
Miks Võrumaa lehes vanad kuulutused, meil Sakalas küll seda ei juhtu.
  +10

Quoting Äkki kirjutaks siin ikka nii nagu asi on:

Kaitsja on MARGUS Kurm, mitte Alar Kurm. Mitte prokurörei möönnud korduvalt, et kui õpilane ise ei mäleta ja muid tõendeid ei ole, tuleb süüdistuses kirjas olnud episoodist loobuda - seda rääkis ikka kaitsja. Mitte ei saa aru, kas ajakirjanik oma teksti enne trükki andmist ikka läbi ka loeb?


Ajakirjanik teeb tööd nagu Terjekene - ei teegi.
  +11
Kaitsja on MARGUS Kurm, mitte Alar Kurm. Mitte prokurörei möönnud korduvalt, et kui õpilane ise ei mäleta ja muid tõendeid ei ole, tuleb süüdistuses kirjas olnud episoodist loobuda - seda rääkis ikka kaitsja. Mitte ei saa aru, kas ajakirjanik oma teksti enne trükki andmist ikka läbi ka loeb?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD