Menu

.      

Facebook salvestas miljonite Instagrami kasutajate salasõnu

Facebook salvestas endale kuuluva Instagrami miljonite kasutajate salasõnu krüpteerimata kujul siseserveritele, teatas USA sotsiaalmeediahiid neljapäeval.  

"Me avastasime täiendavaid logisid Instagrami salasõnade salvestamise kohta loetavas formaadis. Meie praeguse hinnangu järgi mõjutas see miljoneid Instagrami kasutajaid," teatas Facebook blogipostituses pärast seda, kui oli esialgu teatanud taolisest ümberkäimisest kümnete tuhandete Instagrami kasutajate salasõnadega. 

"Me teavitame neid kasutajaid samamoodi nagu teisi. Meie juurdlus on välja selgitanud, et neid salvestatud salasõnu firmasiseselt ei kuritarvitatud ning neile ei pääsetud sobimatult ligi," teatas sotsiaalmeediahiid. 

Instagrami emafirma Facebook teatas märtsis sadade miljonite kasutajate krüpteerimata salasõnade salvestamisest, hinnates sellest mõjutatud Instagrami kasutajate arvu kümnetesse tuhandetesse. 

Facebooki tegevus kasutajaandmetega ümberkäimisel on luubi all pärast seda, kui sotsiaalvõrgustik tunnistas eelmisel aastal, et andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica kasutas rakendust kuni 87 miljonilt Facebooki kasutaja profiililt andmete varastamiseks.  

Seejärel on Facebook astunud samme kasutajaandmete tõhusamaks kaitsmiseks. 

Californias baseeruv Facebook jõuab omanimelise sotsiaalvõrgustiku, Instagrami ja sõnumirakendusega 2,7 miljardi inimeseni maailmas.  


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD