Peatumismärguannet eiranud mootorrattur sõitis politsei eest minema

Tallinnas eiras tundmatu mootorrattur pühapäeva õhtul politseinike peatumismärguannet ning pärast ligi 30 kilomeetrit kestnud tagaajamist õnnestus tal korrakaitsjate eest minema sõita.

Politseipatrull andis kella 21 ajal Paldiski maanteel Tallinna linna piiril peatumismärguande mootorrattale, mille kiiruseks mõõdeti 70 kilomeetrit tunnis alas, kus suurim lubatud sõidukiirus oli 50 kilomeetrit tunnis. Mootorrattur ei peatunud politsei märguande peale, vaid sõitis hoopis Haabersti ringi kaudu Tabasalu poole. Politseipatrull järgnes tsiklile Muraste kanti, kus juht põgenes kasutades kõrvalteel kohta, kust autoga läbi ei pääsenud.

Politsei kinnitusel on praegu juhi isik tuvastamisel ning korrakaitsjad soovitavad tal ise politseisse pöörduda.

Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanema Sirle Pai sõnul toob peatumismärguande eiramine ja politseinike eest põgenemine enamasti kaasa liigsuure kiiruse ja ohtlikud manöövrid ning nii paneb juht paneb ohtu enda, kaassõitja ja kõik ülejäänud liiklejad. „Politseinikud õpivad alarmsõitu erikursusel ja selle peamine osa on just teiste liiklejate ohutuse tagamine. Tavaline juht sellist koolitust läbinud ei ole ega oska enamasti ülejäänud liiklusega seotud riske arvesse võtta ning nii on õnnetuse põhjustamise risk väga kõrge. Just seetõttu suhtub politsei sellistesse rikkumistesse äärmise tõsidusega,“ ütles Pai BNS-ile.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD