Ametialases kuriteos süüdistatav kohtutäitur end süüdi ei tunnistanud

Harju maakohtus algas käesoleva nädala alguses protsess ametialases kuriteos süüdistatava tuntud kohtutäituri Risto Sepa üle, kes end süüdi ei tunnistaud.

Sepp kinnitas pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et ei ole kohtutäituri poolt vara teadvalt ebaseaduslikus arestimises või müügis süüdi. "Kohus jätkab protsessi prokuröri taotletud kirjalike tõendite uurimisega," ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Süüdistuse kohaselt arestis Tallinnas kohtutäiturina töötav Risto Sepp (35) 2010. aasta juunis ühes täiteasjas teadvalt ebaseaduslikult võlgnikule kuuluva korteriomandi, olles teadlik vara arestimise hetkel, et täitedokumendi aluseks olev võlgnetav rahasumma on võlgniku poolt võlausaldajale tasutud ja nõude tagamiseks seatud hüpoteek on tühistatud. Samuti lasub Sepal süüdistus selles, et Risto Sepp arestis vara suuremas ulatuses kui oli vajalik täitekulude katteks.

Karistusseadustik näeb kohtutäituri poolt vara teadvalt ebaseadusliku arestimise või müügi eest kohtus süü tõendamise korral ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

bns

Comments  
  +6
Kindlasti rõõmustav uudis, et taoliste nn.seaduslike varaste kuritegevus päevavalgele tuleb.
  +8
Äripäev kirjutab, et seesama Risto Sepp on riigile võlgu makse kõikidest kohtutäituritest kõige rohkem, üle 70 000€ seal küsisid inimesed, et kuidas saab riigi võlgnik, kes ei austa seadusi, ise teiste võlgu arestida? Lisaks kirjutavad lehed, et ta tegi ühe vanahärra kodutuks, kuigi kohtuotsus polnud veel jõustunud selle vanahärra maja arestimiseks. Kohtutäituril on õigus aga mitt ekohutustus arestida, aga tema oli seda kohe mõnuga teinud.. nii seal kirjutati. Ühes foorumis oli veel tema kohta mitmeid kaebusi! Palun guugeldage ta nime ja näete ise!
  +7

Quoting troll:

kunas järgmised huiarid ette võetakse?


Kas PEEDO... :-* või mis :P
  +8
kunas järgmised huiarid ette võetakse?
  +8

Quoting Guest:

need kohtutäiturid ongi yhed köige suuremad huiarid ise söidavad luksus autodega ja elavad uhketes majades aga noorelt emalt vötavad emapalga ka ära kus se öiglus siin on


Õiglus on alati näkku kirjutatud.
  +18
need kohtutäiturid ongi yhed köige suuremad huiarid ise söidavad luksus autodega ja elavad uhketes majades aga noorelt emalt vötavad emapalga ka ära kus se öiglus siin on
  +17
Näpud sahtli vahele! Küll Siis üles tunnistab va vana sunnik! Ja ta pole ainus!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD