Kuueaastane laps sai Viimsi lasteaias kaelavigastuse

Harjumaal Viimsi lasteaias reede õhtul kiigelt kukkunud ja salli pidi kiige külge jäänud laps vigastas kaela, õpetajad ei kutsunud juhtunu järel aga kiirabi, vaid ootasid, kuni lapsevanem pool tundi hiljem lapsele järele jõudis, kirjutab Postimees.

Viimsi Amarülluse lasteaias käiva lapse ema leidis reede õhtul pisut enne kella 18 oma kuueaastasele pojale järgi minnes lapse kaelalt tugeva vorbi. "Öeldi, et kiigel juhtus õnnetus ja sall poos teda ning teil pidi kodus aaloed olema, pange seda siis peale ja sellist salli ärge enam talle pange," kirjeldas ema juhtunut.

Lapse kirjelduse järgi oli õnnetuse toimumise ajal õues neli last ja kaks kasvatajat, kes ajasid omavahel juttu. Laps oli üritanud kiigelt maha hüpata, kuid kiige külge kinni jäänud sall tõmbas ta tagasi, nii et ta kukkus seljaga kiige peale. Tal õnnestus end sealt aga kiiresti lahti päästa.

Lapse kõrval olev viieaastane lasteaiakaaslane hõikas appi kasvatajat, kes pani lapse pingile istuma ja tõi jääd. Õnnetus juhtus kella 17.25 ajal, ent kuni lapsevanema saabumiseni ligi pool tundi hiljem polnud helistatud ei emale ega päästenumbril.

Viimsi lasteaedade direktor Margery Lilienthal avaldas juhtunu kohta kahetsust ning rääkis, et õpetaja ja õpetaja abi olid olnud juhtumi ajal kiikedest kõige rohkem 3-4 meetri kaugusel ning lapsed kiikusid rahulikult. "Äkki kostis ühelt kiigelt kisa, aga samas tüdruk kiikede ees naeris täiest jõust. Õpetaja tormas kiige juurde ja nägi, et poisi ruudulise salli narmad olid kiiguketi vahel, poiss rabeles ja püüdis kiigelt maha hüpata. Õpetaja sai ta tagasi suruda ja kaissu võtta, rahustada ja salli otsa lahti päästa. Nutt jäi ka kohe järele," vahendas direktor õpetajalt kuuldud kirjeldust.

Lasteaia direktor tunnistas, et õpetaja ja õpetaja abi eksisid selle vastu, et oleksid pidanud nõu ja abi küsima telefonil 112 ja esimesel võimalusel ühendust võtma lapsevanemaga. "Õpetaja oleks pidanud paluma teha seda õpetaja abil, kuna ta ise tegeles pidevalt lapsega. Oleme seda eksimust ka lapsevanemale selgelt tunnistanud," ütles Lilienthal.

Viimsi abivallavanem Jan Trei ütles Postimehele, et juhtunusse tuleb suhtuda tõsiselt. "Esmalt tuleb selgeks saada, kas tegemist oli õnnetu õnnetusega või lasteaiakasvatajate poolt hooletu käitumisega ja mittepiisava järelevalvega," lausus Trei.

Ta kinnitas, et juhtunu kohta algatatakse sisejuurdluse tuvastamaks, kas lasteaiakasvatajad, kes tollel päeval laste turvalisuse eest vastutasid, täitsid oma tööülesandeid ja hoolsuskohustust korrektselt või mitte. Nii lasteaia juhatajalt kui kasvatajatelt on võetud kirjalikud seletuskirjad juhtunu kohta.

Tallinnas Lasnamäel Laagna Rukkilille lasteaias juhtus mullu 16. novembril traagiline õnnetus, kui mänguväljaku redelil roninud kolmeaastane poiss libastus, jäi peadpidi redeli pulkade vahele kinni ja lämbus, sest redelil puudus alt teine pulk ja lapsel polnud oma jalgu kuhugi toetada. Vaatamata meedikute katsetele poisi elu päästa suri laps kohapeal.

Juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks alustas Põhja prokuratuur kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Karistusseadustik näeb süüdimõistmisel sellise teo eest ette kuni kolmeaastase vangistuse.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD